Ana içeriğe atla

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi


macbook iphone and glass of water

Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.


Bu ücret sadece alan adınızın yıllık bedelidir. Diğer her şey tamamen ücretsiz. 


Wordpress veya Blogger'ı başlangıç olarak kullanabilirsiniz.


Evet şaka değil, şu an ziyaret ettiğiniz blog web sitesinin maliyeti yıllık olarak sadece 195 TL.


O yüzden aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için daha fazla beklemenize ve ertelemenize gerek yok.


Sigara içiyorsanız 4 paket sigara fiyatına veya 5-6 tane 2 Lt kola fiyatına bu şekilde bir blog oluşturarak, sizde reklam gelirleri ile pasif gelir etmeye başlayabilirsiniz.


Tek yapmanız gereken popüler konuları içeren ve özgün olabileceğiniz bir blog sitesi oluşturmak.


Özgün olmak ve kendi düşüncelerinizi yazmanız çok önemli yoksa Google, web sitenize reklam yayınlama onayı vermez ve arama motoru sonuçlarında sitenizin çıkma olasılığı çok düşük olur.


Ayrıca başka bir kaynaktan direk alıntı veya kopyalama yaparsanız, özgün içeriğin sahibi size telif hakkı davası açabilir.


Peki kuracağınız Bloğun konu ve odağına nasıl karar vereceksiniz. İşte size bir kaç yöntem ;


1. Arkadaş ortamlarına girdiğinizde, kendinizi en emin ve güvenli olarak konuştuğunuz ve tartıştığınız konular nelerdir ?


Bu astroloji, futbol, basketbol, kişisel gelişim, makyaj, iyi giyinme, kişisel bakım, anne-bebek ve daha yüzlerce konu olabilir.

Şimdi size düşen kısım, en çok konuşabildiğiniz konuyu düşünüp tespit etmek ve  artık sözcükleri yazıya ve gelire çevirmektir.

Aslında ne kadar kolay olduğunu görüyorsunuz.


2. İçine kapanık biriyseniz ve çok fazla alanda fikir sahibi de değilseniz.  Yukarıdaki metodun size bir faydası olmadı mı ?


O zaman şunu yapabilirsiniz. En keyif aldığınız ve öğrenmek istediğiniz konu veya iş alanlarının neler olduğunu düşünün.


Bu konu ile ilgili video, kitap vb. bedava bulabileceğiniz tüm kaynakları araştırmaya başlayın.


Günümüz teknoloji dünyasında , hiç bir şey bilmediğiniz konu ile ilgili doğru kaynakları tararsanız sadece 6 ay gibi bir sürede ciddi şekilde bilgili ve söz sahibi olabilecek duruma gelebilirsiniz.


Emin olun denizaltı ile ilgili 6 ay boyunca bulabildiğiniz tüm kaynakları ve videoları incelerseniz.


Denizaltı ile ilgili ortalamanın çok üzerinde konuşabilecek hale gelebilirsiniz.


O yüzden uzmanlığım olan ve yazabileceğim bir konu bulamıyorum bahanesini ben kabul edemiyorum.


Sizde aynı fikirde iseniz hem şimdi bir alan belirleyim ve bu alan ile ilgili çalışmaya başlayalım.


Ayrıca Bloğu oluşturmak için 6 ay beklemenize gerek yok, gün ve gün öğrendiğiniz bilgileri derleyerek yazılar yazmaya hemen şimdi başlayabilirsiniz.


Blog yazmanın diğer bir avantajı çok fazla kaynak incelediğiniz için gerçekten kültür düzeyiniz kısa süre içinde inanılmaz gelişme gösteriyor.  


Bence ; "Blog Kurmak Kişisel Gelişim Olarak Kendinize Yapabileceğiniz En İyi Yatırımdır. "


Göreceğiniz üzere bu işin sihirli bir değneği veya bir yazar olarak kısa sürede büyümenin özel bir sırrı yok. Ben bana bu yolculukta başarı sağlayan yolları size kısaca özetledim. 



Sizde bu ipuçlarını ve uyguladığım bu formülü direk kopyalayın.





ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME : Yakın bir süre önce Medium Türkiye olarak Discord yazar topluluğu kurduk. Sadece bir haftada içinde 40'dan fazla amatör ve profesyonel yazarlar olarak bir araya geldik.
Yazmaya dair her şeyi toplulukta yazıyoruz. Okuduğumuz kitapları, yazarken dinlediğimiz şarkıları önerdiğimiz kanallarımız dahi var. Sen de yazmaya bizim kadar tutkuluysan topluluğa katılmak için buraya tıkla.



Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.

En Popüler Yazılarımı Okumak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayabilirsin.

 

Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.