Ana içeriğe atla

Medium'da Yazılarınızın Okunmamasının 5 Nedeni

girl keep ipad and show something on screen

1. İçeriğiniz okuyuculara yardımcı olmuyor olabilir.


İçeriğinizin yararsız olduğunu duymak zor, özellikle de ona çok fazla zaman veya para yatırdıysanız.


Anlaşma şudur: İdeal müşterilerinizi (alıcı kişiliğiniz olarak da bilinir) içeriğinizi okumaya ikna etmek için bir sorunu çözmeniz gerekir. Bunu daha da zorlaştırmak için, herhangi bir sorunu çözemezsiniz. İdeal müşterinizin mücadele ettiği bir sorunu çözmeniz gerekiyor.


Şu anda, muhtemelen ideal müşterinizin kafasına nasıl girebileceğinizi merak ediyorsunuz. Oldukça basit; biraz araştırman gerek.


Reddit, Quora vb. gibi birden fazla forum web sitesini ziyaret edin ve ideal müşterilerinizin ne tür sorular sorduğunu görün. Kulağa geldiği kadar basit. Bazı notlar aldığınızdan emin olun; Sorularını kelimesi kelimesine yazın, çünkü siz de bazı değerli anahtar kelimeler bulabilirsiniz.


İdeal müşterilerinizin hangi soruları sorduğunu belirledikten sonra araştırmaya ve yazmaya başlayabilirsiniz. Gönderi başına çözmek için bir sorun seçin.


Blog gönderileri genellikle okuyuculara ne yapmaları gerektiğini söylemeyi sever, ancak bunun nasıl yapılacağını açıklamazlar. Bunun yerine, nasıl yapılır bilgisi için okuyuculardan ücret alacaklar. Bu, birçok insanın alay edildiğini hissettikleri için geri düğmesini tıklaması için yeterlidir.


Sorunlarının çözüleceğini düşündüler, ancak bunun yerine tamamen yeni bir dizi soruyla karşı karşıya kaldılar. Sorunlarını çözerek okuyucuları yabancılaştırmaktan kaçının. Hayatlarını kolaylaştıracak ilgili bir ürününüz veya hizmetiniz varsa, bundan bahsedin, ancak kulağa satış gibi gelmemeye çalışın.


İçerik pazarlaması ile hedeflerinizden biri, takipçi sayısını artırmaktır. Bunu oluşturan kişiler bugün satın almaya hazır olmayabilir (olduklarında harika olsalar da), ancak onları gelecekte ödeme yapan müşterilere dönüştürebileceğinizi umuyoruz. Bunu okuyucularınızı yabancılaştırarak başaramazsınız. İçeriğinizi yararlı bulmalarına ihtiyacınız var, böylece bir dahaki sefere benzer bir problem yaşadıklarında sizi düşünsünler.


2. İçeriğiniz kişisel değildir.


İnsanlar yardıma ihtiyaç duyduklarında web sitenize tıklarlar, ancak geri gelmelerini sağlayan şeyin bir kısmı da kişiliğinizdir. Kişiliğiniz, küçük işletmenizin en güçlü varlıklarından biridir. İnsanlar sevdikleri insanları, paraları ve zamanlarıyla desteklemeyi severler.


Uygun olduğunda hikayeler anlatabilir ve anlatmalısınız, ancak bunları yararlı içeriğiniz boyunca ördüğünüzden emin olun. Bu, okuyucularınızı yalnızca sizin ilginç bulduğunuz tuhaf hikayelerle eğlendirmeniz gerektiği anlamına gelmez.


Kedileri neden sevdiğiniz hakkında bir yazı yazmayın. Kimse okumuyor çünkü kimsenin umurunda değil.


Potansiyel okuyucular için, internette kedileri seven başka bir yabancısınız.


Bununla birlikte, yararlı içeriğinize kedilerle ilgili komik bir hikayeyi doğal olarak dahil etmenin bir yolunu bulursanız, okuyucularınızın çoğunun sizinle ve kedilere olan sevginiz üzerinden bağlantı kurabileceğini göreceksiniz.


Yararlı içeriğiniz boyunca ilişkilendirilebilir hikayeler anlatmanın bir başka yararı da okuyucularınızın ilgisini çekmesidir. Hayatınızda muhtemelen kuru ders kitapları okudunuz.


Bunlardan birini kafanızı dağıtmadan okumak büyük bir disiplin gerektiriyor. Okuyucularınızın dikkatini kaybetmek istemezsiniz çünkü bunu yaptıkları anda geri düğmesini tıklarlar.


Şimdi, birinci tekil şahıstan yazmak istemediğiniz için hikaye anlatmak istemediğiniz bir durumdaysanız, sorun değil; Yakışıklı olmak için hikayeler anlatmanıza gerek yok. Bunun yerine, genellikle konuştuğunuz gibi yazabilirsiniz.


Resmi yazma eğitimi nedeniyle bu size doğal gelmiyorsa, ideal müşterinizle sohbet ediyormuş gibi davranmak gevşemenize yardımcı olacaktır. Şimdi, sırf sohbet ediyor olman dilbilgisi kurallarını görmezden gelebileceğin anlamına gelmez. Dilbilgisi, içeriğinizin okunması ve anlaşılması kolay olmasını sağlamada önemli bir rol oynar.


3. İçeriğiniz görsel olarak çekici değil.


İnsanlar görsel yaratıklardır. Sitenizde faydalı, cana yakın içerikler sunabilirsiniz, ancak okumak bir kabus gibi görünüyorsa, ideal müşteriniz geri düğmesini tıklayacaktır. Neyse ki, içeriğinizi daha okuyucu dostu hale getirmek zor değil.


İlk olarak, bazı markalı görseller veya grafikler eklemeniz gerekir. Bunlar, sayfadaki metni ayırmaya ve zihinsel olarak yönetilebilir görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, güzel resimler ve grafikler, markanızı sağlamlaştırmaya ve amacınızı okuyucular için daha net hale getirmeye yardımcı olan güçlü araçlardır.


Ardından, avantajınız için kalın ve italik metin kullanmanız gerekir.


Okuyucunun dikkatini çekmek istediğiniz yerde kalın veya italik metin kullanın.


Sayfayı taradığınızı hayal edin; hangi bilgiler size en çok yardımcı olur? Bir kez tanımladıktan sonra, onu öne çıkarın.


İsterseniz kalın metni vurgulamak için marka renklerinizi de kullanabilirsiniz. Bağlantılarınızdan farklı bir renk olduğundan emin olun. Yapmak isteyeceğiniz son şey okuyucularınızın kafasını karıştırmak.


Son olarak, daha fazla paragraf kullanın. Dürüst olmak gerekirse, çevrimiçi içerik için bir paragrafta yalnızca bir ila dört cümleye ihtiyacınız var.


Sayfada beyaz boşluk olması, daha az korkutucu görünmesini sağlar. Tarama yapan okuyucuların aradıklarını kolayca bulabilmeleri için en kritik bilgileri paragrafların başına koyduğunuzdan emin olun.


4. Benzersiz bir şey sunmuyor.

İçeriğiniz tam olarak rakiplerinizinkine benziyorsa, bir sorununuz var demektir. İçeriğiniz bir şekilde öne çıkmalıdır.


Hem siz hem de rakipleriniz faydalı içerik sunuyorsanız, potansiyel okuyucular neden sizin içeriğinizi kendi içeriklerine tercih etsinler?


Bir sebep bulamıyorsanız, içeriğinize yeni ve heyecan verici bir şey eklemelisiniz.


Okuyucunuza başka nasıl hizmet edebileceğinizi düşünün. Rakipleriniz meşgul okuyucular için kısa özetler sunmuyorsa, belki de yapmalısınız.


Veya belki de rakipleriniz infografik sağlayamıyor. (İnfografikler, okuyucular tarafından yüksek oranda paylaşılabilir, iyi karşılanır ve bu sizin için iyidir.) İdeal müşterileriniz için ötesine geçebileceğiniz yolları arayın.


Rakipleriniz yerine blogunuza dönmeleri için onlara bir neden verin.


5. İçeriğinizi doğru yerlerde tanıtmıyorsunuz.


Küçük bir işletme sahibi olarak, pazarlamayı yönetiyor olabilirsiniz, ancak bu, eğitim aldığınız bir şey olmayabilir. Bu, başarılı bir pazarlamacı olamayacağınız anlamına gelmese de, işinizi çok daha zorlaştırıyor.


Muhtemelen çok fazla araştırma yaptınız ve içeriğinizi önerilen tüm yerlerde tanıtıyor olabilirsiniz. Ancak işin gerçeği, ideal müşterilerinizin kim olduğunu veya zamanlarını nerede geçirdiklerini başka hiç kimse bilmiyor; bu sizin belirlemeniz gereken bir şeydir.


İdeal müşterileriniz Facebook'ta olmayabilir, ancak Pinterest'te olabilir.


Araştırmanızı yapmanız gerekiyor. Ayrıca, analizlerinizi kontrol edin.


Sosyal medya reklamlarına para mı akıttınız? Size makul bir getiri sağladıklarından emin olun. Değillerse, ideal kitleniz muhtemelen o platformda değildir.


Yeni pazarlama stratejileri uygulamaktan korkmayın.


İçeriğinizi tanıtmanız gereken tek yer sosyal medya siteleri değildir. Nişinizde ağ oluşturmayı unutmayın.


Kendinizinkini tamamlayan (ancak rekabet etmeyen) bir ürün veya hizmet satan birini bulun ve sitelerindeki reklamları görün. Ürününüz veya hizmetiniz sattıkları hiçbir şeyle rekabet etmediği sürece nişinize yazan blogcularla bile çalışabilirsiniz.


Sürekli öğrenmeniz ve uyum sağlamanız gerekir. Bir şey sizin için çalışmıyorsa, değiştirin.


İçeriğinizi kimse okumuyorsa, kendinize bu listedeki beş maddeden en az birinden suçlu olup olmadığınızı sorun.


Eğer öyleyse, bazı değişiklikler yapmanın zamanı geldi; ama kendini çok kötü hissetme!


Bunu bir dönüm noktası olarak düşünün. Bu andan itibaren, içeriğinizde okuyucu kazanmanıza ve onları müşteriye dönüştürmenize yardımcı olacak etkileyici iyileştirmeler yapabileceksiniz.


Substack 'de diğer bir çok yazarlık platformu gibi Stripe altyapı üzerinden size ödeme yapıyor.


Fakat Türkiye henüz Stripe anlaşması olan ülkeler içerisinde bulunmuyor. 


Peki Türkiyeden Stripe Hesabı nasıl açılır ve onaylanır?


Takipte Kalın Sonraki Yazılarımda Onuda Anlatacağım. 


Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.

Tüm mücadele eden yazarları yazmaya teşvik etmek, motivasyonlarını yüksek tutmak için, bildiğim bütün teknikleri paylaştığım ve ayrıca karşılıklı soru-cevap bölümününde olduğu bir e-bülten hazırladım — Buradan Katılabilirsin.
En Popüler Yazılarımı Okumak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayabilirsin.

Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.