Ana içeriğe atla

Online Para Kazanma Yöntemleri 2024 - Günde 1000 TL ve Fazlası




İnternetten gerçekten para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz?


Başlık tıklama tuzağı değil, bunu ciddiyetle yaparsanız gerçek rakamlardır.


İnternetten gerçekten para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz?


Evet, bu doğru ve tek ihtiyacınız olan internet erişimi olan bir bilgisayar veya telefon.


Bu yazıda size Online Para kazanmaya başlayabileceğiniz yedi tane web sitesi göstereceğim! 


Online olarak para kazanma fikri harika değil mi!


Bu web sitelerinin bazılarında günde 100 dolara kadar, hatta daha fazla kazanabilirsiniz ve en iyi yanı, 9-5 işinizi bırakmak zorunda değilsiniz, bu parayı boş zamanlarınızda çalışarak kazanabilirsiniz. 


İnternette para kazanmanın iki farklı yolu vardır.


  • Birinci yol aktif gelirdir.

Aktif gelirle, normal 9-5 işiniz gibi. Sadece yaptığınız iş için ödeme alırsınız. Çalışmazsan para kazanamazsın bu kadar basit.


  • İkinci yol ise pasif gelirdir.

Bu benim en sevdiğim yöntem çünkü aktif gelirle yaptığınız tek şey; işe bir kez koyulmak ve başka bir iş yapmanıza gerek kalmadan kazanmaya devam etmektir. 

Şimdi bunları yapabileceğiniz web sitelerine birlikte bakalım.


1. Upworks


Upworks, serbest çalışanlar için bir web sitesidir. 


İşletmeler ve bireyler, makale yazma, video düzenleme, uygulama geliştirme, kodlama gibi dış kaynak kullanmak istedikleri Upworks'te hizmetler yayınlarlar.


Upworks'te dışarıdan temin edilen tonlarca iş ve hizmet vardır.


Tüm bunların güzelliği, hizmet satmanızın engelinin düşük olmasıdır, sadece bir şeyde iyi olmanız gerekir.


2. YouTube


Bunu pek kimse bilmez ama aslında Youtube ile para kazanabilirsiniz. :)


YouTube'a para kazanmak için girmeyi düşünüyorsanız, bir şeyi açıkça anladığınızdan emin olun.


Yeni kurallar sayesinde, sıfırdan yepyeni bir kanal başlatmayı planlıyorsanız, para kazanmak için öncelikle YouTube minimum eşiğine ulaşmanız gerekiyor.


Bu, son 12 ayda 4000 saat izlenmeye ve 1000 aboneye ihtiyacınız olacak.


Buna ulaştığınızda para kazanabilirsiniz, YouTube'da ne kadar kazanabilirsiniz?


Dürüst olmak gerekirse, istediğiniz kadar! Günümüzde milyon dolarlar kazanan çok fazla youtube kanalı var.


İnsanların izlemeye istekli olduğu iyi içerikler yüklemeye devam ettiğiniz sürece ve video ne kadar uzun olursa o kadar fazla para kazanmayı bekleyebilirsiniz… 1 Tane video ile bile $'dan binlerce hatta yüz binlerce dolara kadar kazanabilirsiniz.


Ne kadar çok görüntüleme alırsanız, o kadar çok para kazanmayı bekleyebilirsiniz, ayrıca daha fazla abone alırsınız!


3. Amazon


Jeff Bezos, şirkete kitap satarak başlasa da, Amazon artık aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyi satıyor.


Bu artık sadece en sevdiğiniz oyuncakları satın alabileceğiniz bir site değil, çünkü sizde Amazon ile para kazanabilirsiniz.


Amazon'da para kazanmanın üç yolu


İlk yol Amazon Mturk


Mturk bir nevi upworks gibi, işletmelerin bir bilgisayar programının yapması çok zor olan işleri dışarıdan temin ettiği bir yer. Böyle bir ses düzenleme ve kopyalama, farklı dillerden ses ve video çevirme, web sayfalarını test etme, inceleme yazma ve bir sürü başka hizmet.


Birkaç farklı görev üzerinde çalışarak saatte 20$, 30$'a kadar kazanabilirsiniz.


İkinci yol, Amazon kindle yayıncılığıdır. 


Fikirlerinizi bir e-Kitaba dönüştürün ve bugün para kazanın.


Amazon'dan her e-Kitap satın aldığınızda yayıncısı para kazanır ve bunu siz de yapabilirsiniz.


Kindle yayıncılığı ile ilgili olan şey, önce satmak için bir kitaba ihtiyacınız var.


Bu kitabı ya kendiniz yazabilirsiniz ya da sizin için yazması için birini tutabilirsiniz.


Bunu yapmak için yerleşik bir yazar olmanız veya bir yayınevi bulmanız gerekmez.


Üçüncü yol, Amazon ortak programıdır.


Bu, pasif gelir elde etmenin çok popüler ve kolay bir yoludur. Tek yapmanız gereken ücretsiz olan amazon ortakları programına kaydolmak, ardından Amazon'un web sitelerinde sattığı binlerce ürün arasından seçim yapabilir ve tanıtım yapmaya başlayabilirsiniz.


Amazon size özel bir bağlantı verecek ve biri sizin bağlantınız aracılığıyla her satın aldığında, amazon size satışın %5 ila %10'u arasında bir komisyon verecek.


Amazon, satın alma işleminden 60 gün sonra size ödeme yapacak ve ödemeyi Amazon hediye kartları veya banka hesabına havale yoluyla almayı seçebilirsiniz. 


Bu şu anda yalnızca ABD'de mevcut olsa da, Amerika dışında yaşıyorsanız size çeklerle ödeme yapılabilir veya parayı amazon hesabınıza aktarıp onunla bir şeyler satın almaya başlayabilirsiniz.


4. ClickBank


Clickbank, ürün yaratıcılarının ve bağlı kuruluşlarının kurslarını veya hizmetlerini dünyaya satarak çevrimiçi para kazanmaları için bir pazar yeridir.


Clickbank sadece dijital ürünler satıyor, ancak clickbank'ın güzelliği, komisyon ödemesinin Amazon'dan çok daha yüksek olmasıdır.


Bazı bağlı kuruluşlar, hizmetlerini sattığınız için size %75'e kadar ödeme yaparken, diğerleri %5'e kadar düşük ödeme yapar, bunu aklınızda bulundurun.


Ancak bununla birlikte, tıklama bankasında yüzlerce hatta binlerce dolar gerçekten iyi para kazanabilirsiniz.


5. Flippa


Flippa, çevrimiçi işletmeleri satın almak ve satmak için bir numaralı pazardır.


Çok büyük bir kitleyi kendine çekiyor ve görünürlüğü artırmak için harika araçlar sunuyor, web siteleri, uygulamalar, alanlar, shopify mağazaları ve Amazon FBA hesapları gibi dijital varlıkları satan ve satın alanlar için eBay'e çok benzeyen bir açık artırma sitesi.


Uygulamalar veya web siteleri oluşturma konusunda iyiyseniz, bunları çevrimiçi olarak satabilir ve henüz bazılarını veya daha iyisini yapabilirsiniz. Ortalıkta biraz paranız varsa ve halihazırda para kazanan web siteleri, uygulamalar veya e-ticaret mağazaları satın almakla ilgileniyorsanız, bunu flippa ile yapabilirsiniz.


6. Shutterstock


Temel olarak Shutterstock, resim, müzik ve video klip gibi dijital medyaları alıp satabileceğiniz bir platformdur.


Esas olarak serbest çalışanlar ve üçüncü şahıslar tarafından yaratılmıştır, bu nedenle özellikle fotoğrafçılıkta harika fotoğraflar ve videolar çekme konusunda iyiyseniz.


Shutterstock'ta bunları satarak yeteneğinizden para kazanabilirsiniz.


7. Rover


Evcil hayvanları severmisin?


Öyleyse, rover dot com'a göz atmalısınız.


Rover bir köpek bakıcılığı hizmetidir ancak bu şu anda yalnızca ABD ve Kanada'da mevcuttur.


Dolayısıyla, bu iki ülkeden herhangi birinde yaşıyorsanız, bir köpek bakıcısı olarak kaydolabilir ve bebek bakıcılığı yapan köpekler için ödeme alabilirsiniz.




Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.