Medium yazarlar için oluşturulmuş en iyi yazarlık platformlarından birisidir.
Bu ay aktif yazarlık yaparak platformda 6. ayımı tamamladım. Her gün yaklaşık 2 saatimi hem yeni yazılar yazmak hemde platformda hızlı büyümek için sürekli videolar izliyor, en önemli yazarları inceliyorum ve denemeler yaparak kendi stratejilerimi tespit ediyorum.
Benim 6 ay gibi bir süre harcayarak edindiğim çok önemli bilgileri, yeni yazarlığa başlayan acemi veya bir süredir uğraşan fakat Medium'da ilerleme kat edemeyen arkadaşlarımıza faydalı olması adına edindiğin çok özel bilgileri sizler ile paylaşma kararı aldım.
Umarım ihtiyacı olan herkese yardımcı olur.
Medium'da Anahtar Kelimeler Üzerinden En Belirli Bir Zaman Diliminde Popüler Olan Yazıları Tespit Etmek İçin Aşağıdaki Kısa yolu Kullanabilirsiniz.
https://medium.com/tag/travel/top/month
https://medium.com/tag/self-improvement/top/week
Travel ve Self-Improvement yazan kısımlara da hangi anahtar kelimeyi aratmak istiyorsanız, onu yazmanız gerekiyor.
Makalelerinizin okunma sayıları Google'da üst sıralarda çıkma oranınız ile doğru orantılıdır.
Bu yüzden SEO uyumu olan makaleler yazmak çok önemlidir.
Yazdığınız makalelerin başlıkları bu aşamada çok önemlidir.
Rastgele başlıklar seçmek yerine, bir kaç alternatif başlığı google trends ve analytics üzerinde aratarak aranma olasılığı az olan kelimeler seçmek daha iyi sonuçlar vermektedir.
Makalelerinizin son paragrafında her zaman kapanış ve özet olarak bir yazı yazın.
Bu profesyonel yazarların önemli sırlarından birisidir. İngilizce makalelerde buna "conclusion" türkçe makalelerde ise "sonuç veya özet" diyebiliriz.
Yazdığınız makalenin başlığını Google'da aratın ve en üst sırada çıkan makaleyi inceleyin. Onun önüne geçmek ve ilk sıraya geçmek için yapmanız gereken biraz daha uzun makale yazmak ve başlıkta "6 Adımda Başarı" gibi bir şey varsa siz "7 veya 8 Adımda Başarı Gibi" içeriği daha kapsamlı ve uzun olan yazılar yazın.
Google bir süre sonra sizin makalenizi ilk sıraya çekecek ve buda size ciddi bir ziyaretçi trafiği getirecektir.
(Bu taktik Medium için yazılan yazılarda çalışmaktadır. Çünkü Medium'un Google Rank oranı çok yüksek olduğu için orada yazılan bir makaleyi hemen üst sıralara çekebilmektedir. Kendi bloğunuzda aynı sonucu almanı çok zor)
Yazdığınız yeni makalenizin sonuna mutlaka daha önce yazdığınız benzer konulu makalelerinize giden kısa yollar ekleyin. Sayıyı abartmayın. Maksimum 5 Tane yeterli olmaktadır.
Genel yaptığım araştırmalarda ve başarılı yazarları incelediğimde her zaman 1000 kelimeden daha fazla yazdıklarını tespit ettim. Bu SEO puanı ve okunma süreleri açısından çok önemli bir unsur.
Makalenin anahtar kelimesinin mutlaka yazı ve başlık içerisinde kullanılması gerekiyor.
1000 Kelime olan bir makale içerisinde min. %1 oranında yani 10 kez kullanın. Sırasıyla ; Başlıkta, Alt Başlıkta, İlk paragrafta ve Kapanışta Olmak üzere 4 Kez ana bölümlerde ve ayrıca aralarda 6 kez kullanabilirsiniz.
Anahtar kelimeyi her tip yazı formatında kullanmaya çalışın , bold , italic , altı çizgili , başlık, altbaşlık vb.