Ana içeriğe atla

Medium'dan Nasıl Para Kazanabilirsiniz ( Eğer Ödeme Onayı Alamadıysanız ) - 2024

black pencil and eraser on white paper

Varsayalım, Bloğumda yazan diğer makaleleri okudunuz, tüm anlattığım yolları denediniz fakat bir türlü Medium ödeme onayı olan hesabınız olmadı mı? Peki Eğer Ödeme Onayı Alamadıysanız, Medium'dan Nasıl Para Kazanabilirsiniz.


İnanın bu dünyanın sonu değil çünkü elimizde o kadar farklı metodlar var ki, her türlü online yazarak para kazanabiliriz.


Gelin bugün Medium ödeme aşamalarını geçemeyen ve onay alamayan arkadaşlarımız için Medium'dan halen nasıl para kazanabilecekleri konusu üzerine konuşalım.


Bu arada Medium'dan ödeme alma ile ilgili anlattığım metodları uygulamaktan her ay denemekten vazgeçmeyin. Neden her ay, çünkü Medium iki başvuru arasında 30 gün süre istiyor.


Unutmayın, bir süre sonra VPN ile farklı konumlar üzerinden başvuru denemeleri yaparak bir şekilde onay alacaksınız. Sadece kullandığınız VPN sağlayıcısının kalitesinden emin olun.


Benim size önerim son bir kez Belçika veya Almanya üzerinden başvuruyu yapmanız yönündedir.


Her neyse gelelim başlığımızdaki konuya, Medium'da bir hesabınız var ve ödeme onayı alamadınız.


Elimizde diğer bir güç daha olduğunun farkında olalım.


Çünkü Medium'dan ödeme alamamak, Medium'da yazı yazamayacağımız anlamına gelmiyor.


Halen yazılarımızı 1000'lerce kişiye ulaştırma ve ciddi bir takipçi kitlesine ulaşma şansımız var.


En basit örneği ile Instagram'da sadece 10K üzeri takipçisi olduğu için Trendyol vb. sponsor satışlar ile ciddi paralar kazanan örnekleri düşünün. 


Medium'dan direk platform üzerinden ödeme alamasanız bile, yazdığınız yazılar içerisinde kendi blog sitenize linkler vererek, Uzmanlığınız ile ilgili danışmanlık vererek veya sahip olduğunuz ürünleri satarak  veya sponsor linkler alarak gelir elde edebilirsiniz.


1. Blog Sitenize Ziyaretçi Çekmek


En popüler yöntemlerden birisi budur.


Kendi bloğunuzda bir yazı yazıyorsunuz ve daha sonra aynı yazıyı kısa özet olarak Medium'da da yayınlıyorsunuz. İlk paragrafın sonuna kendi bloğunuza link koyarak devamını okumak için gibi bir bağlantı linki koyabilirsiniz.


Unutmayınki Medium'dan direk ödeme alabilmek için sadece aylık aboneliği olan üyeler tarafından yazılarınızın okunması gerekiyor.


Medium'a ücretli üyeliği olmayan kişiler her ay sadece 2 tane makaleyi bedava okuyabiliyor.


Bunun anlamı siz eğer iyi yazılar yazarsanız ve yazınızın en can alıcı noktasından yazıyı kesip kendi blog sitenize link verirseniz. Medium'a ücretli aboneliği olmayan ziyaretçilere de okuma forsatı sunacaksınız ve bu size çok daha fazla trafik aağlayacaktır.


Blog sitenizde kullandığınız Google Adsense Reklamları veya farklı sponsor linkleri üzerinden gelir elde edebileceksiniz.


2. Servis ve Danışmanlık Hizmeti Vererek

Mesela iyi bir web tasarımcısı olduğunuzu varsayalım. Bu alanda güzel yazılar paylaşıyorsanız çok ciddi okuma sayılarına ulaşabilirsiniz. Bu alanlar en çok okuma oranına sahip içerikler oluyorlar.


Her yazınızın sonuna bu alanda destek almak isteyenlerin size ulaşabilecekleri bir link koyarak danışmanlık ve servis hizmetini kolaylıkla okuyucularınıza sunabilirsiniz.


İnanın Google Ads'e para ile reklam verseniz bu platformda bedava ulaşabileceğiniz kitleye ulaşamazsınız.


Upwork ve Fiverr sizlere önerebileceğim bu alanda hizmetinizi satabileceğiniz en iyi platformlardır.


3. Ürün Satışı Yapmak


Buna da şöyle bir örnek vermek istiyorum. Mesela anne ve bebek ürünleri satışı yapıyorsunuz.


Mediumda bu alanda yazılar paylaşmaya başlayın. Bu alanda bilgiye ihtiyacı olan bir takipçi kitlesine kolaylıkla ulaşacaksınız. Bir süre sonra yazdığınız konular ile ilgili anne ve bebeklerin yaşadığı problemleri çözen ürünlerinizi satmayı deneyin.


Bunu yine yazınızın içerisinde ürününüze ait bir bağlantı linki paylaşarak yapabilirsiniz.


4. Sponsor Link Almak


Aklıma ilk Amazon geldi, yazarlık yolculuğumun ilk başlarında denemek amaçlı bir süre boyunca Amazon Affiliate programı üzerinden yazdığım yazılarda ürünlere linkler vererek Amazon'dan komisyon almıştım. 


Bu seçenek çok fazla trafik aldığınız takdirde sizi menun edecektir. Aksi halde 0.001 vb. komisyon tutarları görürsünüz ve bu sizi tatmin etmez.

Sonuç Olarak ;


Yukarıda bizzat kendi denemiş olduğum ve online yazarak kazanmamın yanı sıra ek gelir olarak kullandığım yöntemleri paylaştım.


Eğer yazmaktan keyif alıyorsanız, Medium'un Türkiye'ye ödeme onayı verip vermemesi ile kesinlikle ilgilenmeyin. Sadece sevdiğiniz yazma işine devam edin.  Her nerede yazarsanız yazın. 


Elbet bir kitle bulacaksınız ve sürekliliğinizi devam ettirdiğiniz taktirde de bir şekilde yaptığınız bu işten gelir elde etmeye başlayacaksınız. 


Göreceğiniz üzere bu işin sihirli bir değneği veya bir yazar olarak kısa sürede büyümenin özel bir sırrı yok. Ben bana bu yolculukta başarı sağlayan yolları size kısaca özetledim. 

Sizde bu ipuçlarını ve uyguladığım bu formülü direk kopyalayın.




Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.


Tüm mücadele eden yazarları yazmaya teşvik etmek, motivasyonlarını yüksek tutmak için, bildiğim bütün teknikleri paylaştığım ve ayrıca karşılıklı soru-cevap bölümününde olduğu bir e-bülten hazırladım — Buradan Katılabilirsin.

En Popüler Yazılarımı Okumak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayabilirsin.



Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.