Ana içeriğe atla

Blog Yazarak Para Kazanmak

 

the woman is lying on the couch and using a PC on her lap.

Online Yazarak Para Kazanmak Nedir?

Online Yazarak Para Kazanmak, herhangi bir platformda veya kendi websitesinizde yazılar makaleler denemeler yazarak bunu para kazanabileceğiniz şekle getirmeye Online Yazarak Para Kazanmak denir.



Nasıl Online Yazarak Para Kazanabiliriz?

Aslında bu konuda çok fazla alternatif var. Bunun seçimine karar verebilmek için, sizin hangi yeteneklere sahip olduğunuzu bilmeniz çok önemlidir.

Online Yazarak Para Kazanabileceğiniz seçenekleri ve sahip olmanız gereken yetkinlikleri aşağıda derinlemesine inceleyelim.

  1. Kendi Bloğunuzda veya Websitenizde Yazarak Para Kazanmak

Eğer biraz kodlama ve web sitesi yapabilme yeteneğiniz var ise hiç bir platforma bağlı kalmadan kendi websitenizi ve bloğunuzu oluşturup ilerleyebilirsiniz.

Bu seçeneğin içinde 2 tane alternatifimiz var. 

  • Sıfırdan bir blog veya websitesi tasarlamak
  • Hazır websitesi ve blog altyapılarını kullanarak yazmaya başlamak
Mesela şuan ziyaret ettiğiniz bloğumun altyapısı Blogger/Blogspot üzerinde bulunmaktadır.
Altyapı ücretsiz ve Hosting ücreti vermiyorum. Sadece onlineyazarakkazan.com alan adına yıllık 75 TL bir ücret ödüyorum. Alan adını Google üzerinden kayıt ettirdim. O yüzden https olarak güvenli alan adı olması için ve whois bilgilerimin gizli kalması için ekstra bir ücrette ödemiyorum.

Uzun yıllardır kullanmadığım hosting altyapı sağlayıcısı kalmadı diyebilirim.
İngilizce bloğumda yıllık maliyeti alan adı ile birlikte 1.500 TL'yi bulan profesyonel pakete sahip olan Wordpress altyapısına sahibim.

Daha önceleri uzun yıllar Natro üzerinden hosting hizmeti aldım. Wordpress kurulumunu da direk kendim hostinge kurarak bloğumu yürütmüştüm.

Bir süre sonra güncelleme ve php versiyon hataları almaya başlayınca Natro'dan vazgeçip direk Wordpress'in kendi hosting altyapısına geçiş yaptım. İyi ki de yapmışım çünkü Wordpress'in kendi altyapını kullanınca kesintisiz bir hıza, ücretsiz SEO araçlarına, site ile ilgili kapsamlı istatistiklere ücretsiz olarak sahip oldum.

Eğer web tasarım konusunda ciddi bir uzmanlığınız varsa o zaman kendi sitenizi tasarlayıp maliyetleri minimum'a da çekebilirsiniz. Bunun size en büyük avantajı da maksimum SEO uyumu sağlayacak şekilde tasarımınızı özgün ve standart temalardan farklı görünümlerde tasarlayabilirsiniz.

Çünkü hazır altyapıların en büyük dezavantajı her blog sitesi birbirinin kopyası gibi duruyor ve mevcut temalar ile öne çıkan aynı tasarımlar bir çok kişi tarafından tercih ediliyor.

2. Yazdığınız Yazıları Başka Web Sitelerine Satarak Para Kazanmak


Bunun bir çok örneği mevcut, eğer Google'a online yazı yazarak para kazanmak yazarsanız, karşınıza çıkan sonuçlardaki ilk sayfaki bir çok sonuç sizi malesef bu seçeneklere yönlendirmektedir.

Maalesef diyorum, çünkü yazdığınız yazı için en az gelir elde edebileceğiniz yöntemler budur.

İnsanlar daha iyi ve daha çok kazanabilecekleri seçenekleri bilmedikleri için bu yolun en kolay ve en çok kazandıran olduğunu düşünerek bu siteler üzerinden yazdıklarını satmaya çalışıyorlar.

Emin olun burada en çok kazanan taraf, aracı olan Website'leridir.

Bir çoğunu bu yazıyı yazmadan önce tekrar inceledim ve kendilerini şu şekilde pazarladıklarını gördüm.

Her gün 5-6 makale yazarak ayda 1000-2000 TL gibi kazançlar elde edebilirsiniz.

Gerçekten anlayamıyorum, insanlar ile dalgamı geçiyorlar.

Hergün 5-6 tane makale yazmak ne demek. Eğer hakkını verirseniz, gereken araştırma ve SEO uyumu vb. şartları sağlayacak şekilde yaklaşık 5-6 saat kadar vakit harcamanız demektir.

Bunu anlamı haftada altı gün yazsanız toplam 36 saat ayda da 144 saat çalışmak demektir. 
Neredeyse asgari ücret alan bir insan kadar vakit harcamak anlamına gelir.

Bunu karşılığı sanki çok iyi bir rakammış gibi 1000-2000 TL gibi kazançlar elde edebilirsiniz demeleri çok saçma.

Ben İngilizce bloğumda sadece kendim için makaleler yazarak ve günde sadece 1 saat gibi kısa bir süre harcayarak belirttikleri rakamları bırakın bir ayda kazanmayı sadece 4-5 gün gibi kısa sürelerde Google Adsense gelirlerimden elde ediyorum.

Şunu düşünebilirsiniz, kendi bloğunuzun bu gelirleri getirmesi için bir süre geçmesi ve trafik alması gerekiyor. Evet doğru ama emin olun günde 5-6 adet makaleyi başka sitelere göndermek yerine kendi siteniz için yazarsanız en fazla 1 ay içinde Google'dan reklam onayı alabilecek noktaya gelebilirsiniz.

3. Medium, Vocal.Media, Newbreak gibi Platformlar Üzerinden Para Kazanmak 

Başlıkta adı geçen platformlar dünya genelinde hergün milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve güvenilir makale paylaşım platformlarıdır.

Benim hepsinde bir üyeliğim var ve ağırlıklı olarak Medium'da yazılar yazıyorum.

Aslında Medium'a özel makale yazmıyorum. Kendi bloğumda yazdığım makaleleri kopya olarak Medium'da da paylaşıyorum. Bu yüzden ek bir mesai harcamama gerek kalmıyor.

Bu kopya makale konusunu Medium'un sağladığı orjinal içeriği başka bir yerde yayınladım şeklinde göstererek legal olarak yapabiliyoruz.

Bu bize çok ciddi bir avantaj sağlıyor. Tek sefer bir makale yazarak aynı makale için farklı noktalardan gelir elde edilebiliyor.

Şunu bilmenizde fayda var. Normalde Google web sitelerini tararken ilgili makaleyi ilk nerede tespit ederse onu orjinal olarak kayıt eder.

Diğerleri onu kopyalayan durumuna gelir.  Fakat eğer yazdığınız ve yayınladığınız makalenizde meta tag olarak rel=”canonical” olarak belirtirseniz, O zaman Google bu yazınızın başka bir yerde orjinal olarak yayınlandığını algılar ve sizi kopya içerik bulunduruyor olarak algılamaz.

Ben Medium'da paylaştığım tüm içerikleri kendi bloğumda da orjinal olarak bulunduruyorum.

Bu sayede hem Medium'dan okunma başına gelir elde ediyorum. Hem de kendi bloğumda Google Adsense gelirleri elde edebiliyorum.

Tam anlamıyla da arkadaşlar hem 1 taş ile 2 kuş vuruyorum hem de attığım taş ürküttüğüm kurbağaya da değiyor.

Emin olun 2. maddede belirttiğim web sitelerine yazı satarak kazanabileceğim paranın mislini bu şekilde kat ve kat kazanabiliyorum.

Medium ciddi bir okuyucu kitlesi edinmemi sağlıyor ve bedava sundunduğum Online Yazarlık Rehberi ilede siteme ciddi bir ziyaretçi trafiği çekebiliyorum.

Sizinde yazarlık yolcuğuna başlarken veya daha iyi yöntemler ararken bu tecrübeleri göz önünde bulunduracağınızı ümit ediyorum.


Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.