Ana içeriğe atla

2024 yılında 6 Haneli Gelir Elde Eden Bir Medium Yazarından 5 Önemli Tavsiye




Medium'un harika içerikler için bir yuva haline geldiği bir sır değil, ancak pek çok insanın bilmediği şey, bu içeriğe ne kadar emek harcandığıdır.


Hemen hemen Medium yazarlığımda 1 yılı tamamlamak üzereyim ve tamı tamına 200 adet İngilizce makale yazarak yıl dönümümü tamamlayacağım. Bunun anlamı 2 günde bir makale yazdığım anlamına gelmektedir ve bu sayılara ulaşmak ciddi bir emek istemektedir.



Her makale için yaklaşık 30-60 dk arası zaman harcadığımı düşünürsek, 200 makale için toplamda ortalama 150 Saat (6,25 Gün) gibi ciddi bir emek harcadığımı görebilirsiniz.


Aşağıda kendimin de uygulamaya çalıştığı ve Medium da başarılı olan yazarlardan edindiğim dersleri sizler için derledim.


Ders #1: Parlak nesnelerin peşinden koşmayın


Bir yazar olarak muhtemelen "parlak nesne sendromu" kavramına aşinasınızdır. Bilirsiniz, gözünüze çarpan ve sizi gerçekten önemli olan şeylerden uzaklaştıran şeyler? 


Bu, parlak yeni bir blog yazısı veya araçtan, yanlış nedenlerle dikkatiniz
i çeken bir Instagram hikayesi kadar basit bir şeye kadar her şey olabilir.


Bu sadece dikkat dağıtıcı olduğu için değil, aynı zamanda gerçekten önemli olana, yani işinize odaklanmanızı engelleyebileceği için de önemlidir. 


Bu dikkat dağıtıcı unsurların peşinde çok fazla zaman harcayıp yazmaya yeterince zaman ayırmazsanız, tüm sıkı çalışmanız boşa gidecektir. Bu tavsiyeyi daha önce duymuş olabilirsiniz: parlak nesnelerin peşinden koşmayın!


Ders #2: Medium'u alışkanlık haline getirin


Ben her zaman "endişeli bir yazar" oldum - sayfaya koyduğum her kelimeyi aşırı analiz eden ve başkalarıyla paylaşacak kadar iyi olup olmayacağı konusunda endişelenen bir tip.


Hobi olarak yazmak rahatlamama ve kelimelerimin özgürce akmasına yardımcı oluyor, ancak bunu bir kariyere dönüştürmek işleri çok daha zorlaştırıyor.

Her gün yazmanın diğer alışkanlıklar gibi olduğu ortaya çıktı: yazmayı günlük rutininizin bir parçası haline getirmek çaba ve disiplin gerektiriyor, ancak bir kez yaptığınızda, her seferinde daha kolay ve daha keyifli hale geliyor.


Ders #3: Kötü fikirlerle zaman kaybetmeyin


Üçüncü ders ise kötü fikirlerle zaman kaybetmemektir. 
Ne yaptığınızdan emin değilseniz baştan başlamaktan korkmayın ve gerektiğinde bir şeyleri değiştirmekten kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin.


Kendinize ve yeteneklerinize güvenmek zorundasınız, aksi takdirde başka hiç kimse çalışmanızı ciddiye almayacaktır.


Bir proje üzerinde çalışırken yardım istemekte bir sakınca olmasa da, önemli olanın sadece başkalarından onay almak değil, yarattığınız şeyin yüksek standartları karşıladığından ve yayınlanmaya değer olduğundan emin olmak olduğunu unutmayın.


Ders #4: Bunu kendi yayınınız olarak düşünün


Muhtemelen Medium'u yazılarınızı yayınlamak için bir platform olarak düşünüyorsunuz, peki ya onu kendi yayınınız olarak düşünmeye başlarsanız?

 
Her türlü içeriği yayınlayabileceğiniz ve Medium'daki en popüler yazarlarla aynı miktarda ilgi görebileceğiniz bir platform.


Bu, Medium'da yayın yapmayı bırakmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Sadece değerinizi, makalelerinizin ana sayfada yer alıp almamasına veya diğer yazarların bu makaleler hakkındaki düşüncelerini paylaşıp paylaşmamasına bağlamamanız gerektiği anlamına gelir.


Ders #5: Okuyun, okuyun, okuyun!


Okumak öğrenmek için kesinlikle gereklidir. Ne kadar çok okursanız, bilgi tabanınız o kadar genişler. Okumak, etrafınızdaki dünyaya dair anlayışınızı genişletir ve işlerin nasıl yürüdüğüne dair iç görüler sağlar.


Podcast ve sesli kitap dinlemenin işe gidiş gelişlerimi faydalı bilgilerle doldurmak için mükemmel bir yol olduğunu fark ettim. 


Kulağa ilginç gelen bir kitap çıkarsa, Amazon veya Audible'dan satın alabilir ve araba kullanırken veya şehirdeki işlerimi hallederken dinleyebilirim.


Akşam işten eve döndüğümde, yatmadan önce telefonumda veya dizüstü bilgisayarımda Medium ve diğer web sitelerindeki makaleleri okumanın keyfini çıkarabilirim.





Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.