Ana içeriğe atla

Medium'da Yazıları Hangi Dilde Yazmalısın?

 


Diğer yazılarımı takip edenleriniz asımsayacaklardır.


Uzun süredir İngilizce olarak yazılar yazdığım ciddi bir ziyaretçi ve abone kitlesine sahip olan ayrı bir Bloğum daha var.


Merak edenleriniz daha sonra inceleyebilirler.  www.gokhanyalcuk.com


İngilizce bloğum yaklaşık 4 yıllık bir geçmişe sahip ve o bloğumda paylaştığım yazılarımı geçtiğimiz yıldan beri Medium, Vocal.Media vb. diğer yazarlık pltformlarında da paylaşıyorum.  


Aynı stratejiyi şu an bu yazıyı okuduğunuz onlineyazarakkazan.com sitesi içinde bir süredir yapıyorum ve bu sitedeki yazılarımı Medium - Türkçe hesabımda da paylaşıyorum. ( Başlayalı yaklaşık 6 ay kadar oldu )


Bu arada yazının biraz daha anlaşılabilmesi için belirtmek isterim ki ; İngilizce Medium hesabımdan çok memnunum çünkü ciddi bir takipçiye ulaştı. Bu ay 1. yıl dönümümü tamamlıyorum ve 2.900 Aboneye ulaştım. Aylık ortalama 5.000 ziyaretçi alıyor ve her ay artan bir grafik göstererek ortalama 30 USD civarında bir getirisi oluyor. 


Bu gelir tüm Bloglarımın alan adları, hosting vb. ayrıca online olarak satın aldığım tüm aboneliklerimi ücretli yazarlık uygulamalarının abonelik ücretleri gibi tüm maliyetlerimi karşılıyor. 


Dolar ve Euro'nun Türk lirası karşısında üzücü olsa da değer farkıda gün ve gün değiştiği için, Medium gelirleri Dolar olarak her geçen gün daha fazla olmaya başlıyor.

O yüzden Medium da yazmaktan çok memnunum.  Aslına bakarsanız Medium'da içerik paylaşmak için ek bir çabada sarfetmiyorum.


Çünkü yazıları asıl olarak kendi bloğumda zaten paylaşıyorum ve bloğumdan zaten asıl online yazarlığın getirisi olan Google Adsense'den elde ediyorum. 

Bu verileri sağladıktan sonra Türkçe veya İngilizce Blog yazmanın gelir ve ziyaretçi oranlarını sizinle paylaşabilecek bilgi ve tecrübede olduğumu varsayıyorum.


İlk Olarak aşağıda Türkçe Medium Bloğumda paylaştığım yazılarımın aldığı trafikleri paylaşacağım.

Source: Screenshot by Author


Gördüğünüz gibi durum içler acısı ve 6 ayda verilen emeğin karşılığında sadece 11 adet takipçi edinmişim.

Source: Screenshot by Author


 Peki gelin birde İngilizce Bloglarımdaki sayıları inceleyelim.

Source: Screenshot by Author


Peki kendi bloğumdaki rakamlar sizce nasıl , aşağıda onları da inceleyelim.


Source: Screenshot by Author


Gördüğünüz sayılar aylık ziyaretçi rakamlarıdır. Burada en önemli etmen, trafiğin tamamı Amerika, Kanada, Avustralya vb. ülkelerden geldiği için Google Adsense reklam gelirlerinin en yüksek olduğu ülkelerden olmaktadır. 

Bir de eğer fark ettiyseniz şuan ki sitede halen Google Reklamları yayınlanmıyor. Halbuki bu konuda çok tecrübeliyim ve daha önce fark farklı projelerim için 7-8 kere onay almışlığım var.


Onay alınamamasının en büyük nedeni yeterli trafik olmamasıdır.


Yoksa bu site Google Adsense başvurusu için gerekli olan tüm koşulları sağlamaktadır. 


Kaliteli ve özgün içerik, kullanıcı dostu tasarım vb. olarak her şey olması gerektiği gibi. 


Ama çok önemli değil, çünkü bu site benim için biraz sosyal sorumluluk projesi gibi oldu.


Bu ve benzeri bilgileri insanlar bir birleri ile paylaşmaktan her zaman kaçınırlar.


Çünkü Online para kazanma herkes için bir hayalden ibret ve kolay olmadığı düşünülerek herkesin çekinerek baktığı bir alan.


Doğru adımlar takip edildiğinde Online Yazarak Para Kazanmak zor değil.




     



    Popüler Yazılar

    Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

    Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

    Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

    Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

    Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

    Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

    Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

    Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

    Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

    Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

    Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

    Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

    Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

    Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

    Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

    Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

    ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

    Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

    2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

      Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.