Ana içeriğe atla

Google Bard İnanılmaz Özelliklerle Yapay Zekayı Bir Üst Seviyeye Taşıyor - Örneklerle Anlatım


Ben ilk günden beri ChatGPT'nin büyük bir hayranıyım.


Son birkaç aydır ChatGPT'nin büyüleyici dünyasının derinliklerine dalıyorum. Hergün ciddi bir süreyi yapay zeka ile sohbet ederek geçiriyorum.


Hatta iş hayatımda da aktik olarak kullanmaya başladım. Yabancı dildeki em-maillerimi ingilizce yazdıktan sonra yazıştığım ülkedeki insanın aksanına göre tekrar yazdırıyorum ve inanılmaz sonuçlar çıkıyor.

İnanılmaz değilmi bu yapay zeka ile yaptıklarımın içelerinde çok basitlerinden birisi.

Geçen süre zarfında yapay zekanın yeteneklerini keşfetmek ve sayısız büyüleyici kullanım örneğini ortaya çıkarmak inanılmaz bir yolculuk oldu. Hatta birkaç yazı kaleme aldım, harikalarını anlattım ve pratik uygulamaları paylaştım.


Ama bekleyin, şapkalarınızı sıkı tutun, çünkü ufukta yeni bir şey var ve adı Google Bard.


Bir çok insan chatGPT çıktığı gün Google'ın bittiği yönünde yazılar ve haberler yapmaya başlamışlardı.

Sanırım yorum yapmak için çok erken davranmışlar.


Artık İnsanlık tarihi için Google Bard'a hep birlikte merhaba diyelim! 

Bu devrim niteliğindeki yapay zekalı sohbet robotu artık kanatlarını açtı ve 180'den fazla ülkede uçuşa geçti. Gelişini haber alır almaz, denemekten kendimi alamadım. Ve size şunu söylememe izin verin dostlarım, Bard gerçekten olağanüstü bir şey. Tek eksiği henüz Türkçe bilmiyor fakat yakın zamanda öğreneceğinden hiç şüphem yok çünkü çok akıllı. :)


Elbette, hala deneysel aşamada, ancak bu aklımı başımdan almasına engel olmadı. Tanık olduğum gelişmeler ve ilerlemeler hayal edebileceğimin çok ötesinde.


Bu yazıda, Bard'ın hayranlık uyandıran dünyasına girecek ve bu son teknoloji ürünü ile ilgili deneyimlerimi paylaşacağım.


Heyecanlı mısınız? Hadi başlayalım. (Soruları ekran alıntılarından göreceğiniz üzere Google Bard'a ingilizce sordum ama merak etmeyin. Tüm yazımız ve açıklamalarımız Türkçe olacak)


1. Google Bard Size Doğru ve Güncel Bilgiler Getiriyor


Size Bard'ın en akıl almaz özelliklerinden birinden bahsedeyim - internete erişimi.


Evet, doğru duydunuz! Bard sadece bir dil modeli değil; çevrimiçi dünyanın uçsuz bucaksız genişliğine doğrudan bir geçide sahip olmak gibi. Ve size söyleyeyim, olasılıklar sonsuz.


Şunu hayal edin: orada oturuyorsunuz ve bir sonraki kriket veya futbol maçını merak ediyorsunuz. Bard ile ihtiyacınız olan tüm bilgilere anında ulaşabilirsiniz.


Google Bard AI Answers for questionsSource: Screenshot by Author while Google Bard

Ama bununla da bitmiyor.


Bard sizin için yerel ve uluslararası haberleri anında getirebilir. Son dakika başlıkları, siyasi gelişmeler veya eğlence dedikoduları olsun, Bard sizi çevrenizdeki dünyadan haberdar edecektir.


Bilmeyenleriniz için kısaca bilgi vereyim. chatGPT nin veri tabanı ve yanıtları 2021 yılına kadar öğrendiği veriler dahilinde sınırlı çalışıyor. Güncel bir soru sorduğunuzda yanıtsız kalıyor. Yakın zamanda chatGPT 4 ile birlikte güncelleme yapılacağı yönünde haberler var.


Ve Google Bard ile ilgili işte asıl önemli noktaya gelelim - özel ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış haberler bile sağlayabilir. Yani, benim gibi yapay zeka ile ilgileniyorsanız, Bard'dan bu alandaki en son güncellemeleri isteyebilirsiniz.


Daha geçen gün, yapay zeka dünyasında neler olduğunu merak ediyordum. Bard'ı aradım ve en son haberleri sordum.


İşte Bard'ın verdiği yanıt.

Google Bard AI Answers for questionsSource: Screenshot by Author while Google Bard

Açıkçası Bard, Apple'ın bir sağlık koçluğu hizmeti üzerinde çalıştığı ve ChatGPT'nin Avustralya'da dünyanın ilk hakaret davasıyla nasıl dalgalar yarattığı gibi büyüleyici bilgiler paylaştı. Google'da iki kez kontrol ettim ve tüm haberler doğruydu!


Çılgınca, değil mi?


Bard'ın internete erişme ve doğru ve güncel bilgi sunma becerisiyle, olasılıklar gerçekten akıllara durgunluk veriyor.


2. Kişisel Yazı Asistanım Google Bard ile Tanışın

Tahmin edin ne oldu? Şimdiden 100'den fazla yazı yazdım!


Evet, doğru okudunuz. Bir yazı sihirbazı gibi yazmakla meşguldüm. Ama şöyle bir şey var: Yazılarımı ciddiye alıyorum ve yazım hatalarının ya da gramer hatalarının değerli çalışmalarımı kirletmesine dayanamıyorum. İşte bu noktada Bard bana yardımcı olacak.


Şimdi, size karşı dürüst olayım.


Bard henüz mükemmel değil. Hâlâ deneme aşamasında ama şimdiden oldukça etkileyici olduğunu söylememe izin verin. Sanki parmaklarımın ucunda kişisel bir yazı asistanım varmış gibi.


Bu yüzden, en iyi yazılarımdan birini analiz ederek onu test etmeye karar verdim. Ve işte yanıt.

Google Bard AI Answers for questionsSource: Screenshot by Author while Google Bard

Elbette, orada burada birkaç yazım hatası yakaladı, ki bu her zaman kötü bir şeydir.


Ancak asıl cevher, Bard'ın blog yazımı analiz edebilmesi ve bana çok ihtiyacım olan içgörü ve önerilerde bulunmasıydı. Sanki köşemde bir editör varmış da yazımı saniyeler içinde mükemmel hale getirmeme yardımcı oluyormuş gibi.


Bard'ın geleceği konusunda heyecanlanmadan edemiyorum. Arkasındaki parlak beyinler daha da fazla ilerleme kaydettiğinde, artık Grammarly gibi araçlara ihtiyacımız kalmayacağını hissediyorum.


Bard'ın sürekli geliştirmeleriyle, en iyi yazma arkadaşı haline gelmesi an meselesi.


3. Google Bard, Sıfır Kodlama Becerisi ile Karmaşık Algoritmaları Çözmenizi Sağlar


ChatGPT'ye aşina iseniz, muhtemelen internete doğrudan erişimi olmadığının farkındasınızdır. Bizim yaptığımız gibi web sitelerine göz atamaz veya bağlantıları takip edemez.


Ancak, Bard ile işler büyüleyici bir hal alıyor. Gördüğünüz gibi Bard, internetin gücünden benzersiz bir şekilde yararlanmanızı sağlayarak bir olasılıklar dünyasının kapılarını açıyor.


Şöyle çalışıyor: Diyelim ki Twitter Tavsiye Algoritması gibi ilginç bir konuya rastladınız, ancak kodlama uzmanı değilsiniz. Kendinizi kod satırlarına bakarken buluyorsunuz ve tamamen kaybolmuş hissediyorsunuz. İşte bu noktada Bard imdadınıza yetişiyor!


Tek yapmanız gereken Bard'a kodun bağlantısını vermek ve o da sihrini konuşturacak.

Google Bard AI Answers for questionsSource: Screenshot by Author while Google Bard

Gördüğünüz gibi, Bard kodu analiz etti ve sizin için temel çıkarımları çıkardı.


Olasılıkları hayal edin!


Programlama uzmanlığına ihtiyaç duymadan çeşitli algoritmaların, teknolojilerin veya kod içeren herhangi bir konunun iç işleyişini araştırabilirsiniz. Bard, programcı olmayanlar ile teknik bilgi arasındaki boşluğu doldurarak bu bilgiyi herkes için erişilebilir ve sindirilebilir hale getiriyor.


Bir dahaki sefere kendinizi bir kod tabanına ilgi duyarken bulduğunuzda ancak nereden başlayacağınızı bilemediğinizde, Bard'a başvurmanız yeterlidir.


4. Google Bard En Yeni ve En Harika Kitapları Açıklıyor!


Hiç şüphesiz, ChatGPT çeşitli nişlerde kitap önerme konusunda oldukça kullanışlıdır. Önerdiği kitaplar her zaman yüksek kalitede ve keşfetmeye değer.


Ancak, ChatGPT'nin yetersiz kaldığı bir alan var - piyasada dalga yaratan en yeni ve en çok satan kitapları bulmakta zorlanıyor. İşte burada Bard devreye giriyor.


İzin verin size anlatayım.


Belirli bir alanda en yeni, en çok satan kitaplara dalmak için yanıp tutuştuğunuzu hayal edin. Bard'a dönüyorsunuz ve aşağıdaki soruyu soruyorsunuz: 

"[Niş] hakkında bilgi edinmek için en yeni, en çok satan kitaplara bakıyorum, en iyilerinden bazılarını önerebilir misin?"

Ve işte!

Google Bard AI Answers for questionsSource: Screenshot by Author while Google Bard

Bard hızla sihrini konuşturuyor ve size bir öneri listesi sunuyor.


Bu kitaplar, özel ilgi alanlarınıza hitap etmek ve seçtiğiniz alanda size en yeni ve en iyi bilgileri sağlamak için Bard tarafından özenle seçilmiş en iyi kitaplardır.


5. Pazarlamacılar için İçerik Sihirbazı - Reklamlar, E-posta Bültenleri ve Ötesi


Bard'ın internete girme ve blog makalelerindeki ve hatta GitHub depolarındaki yazım hatalarını analiz etme yeteneği gibi bazı inanılmaz yeteneklerini zaten keşfettik.


Ancak yapabileceklerinin hepsi bu değil.


Aslında Bard, çeşitli senaryolarda inanılmaz derecede yardımcı olabilecek geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.


Bard'ın gerçekten parladığı alanlardan biri pazarlamadır.


İster ilgi çekici reklamlar ister büyüleyici metinler oluşturmak isteyin, Bard size yardımcı olacaktır. Diyelim ki bir web geliştirme ajansı işletiyorsunuz ve potansiyel müşterileri çekmek için akılda kalıcı bir Facebook reklamına ihtiyacınız var.


Tek yapmanız gereken Bard'dan ajansınız için bir Facebook reklamı oluşturmasını istemek ve hedeflemek istediğiniz kilit noktaları ve kitleyi belirtmek.

Google Bard AI Answers for questionsSource: Screenshot by Author while Google Bard

Bard, saniyeler içinde dikkat çekecek ve etkileşimi artıracak özel ve ikna edici bir reklam oluşturacaktır.


Ama bekleyin, dahası da var! Bard size çok sayıda başka kullanım alanında da yardımcı olabilir.


İlgi çekici bir e-posta bülteni hazırlamak için yardıma mı ihtiyacınız var? 


Bard, abonelerinizin ilgisini çekecek bir bülten yazmanıza yardımcı olabilir. Bir sonraki blog yazınız için fikir mi üretmek istiyorsunuz? Bard, yazma sürecinizi başlatmak için size yaratıcı ipuçları ve öneriler sağlayabilir, vb.


Kesinlikle inanılmaz değil mi?


6. Google Bard'ın Sihirli Dokunuşu Her Konuda Başyapıtlar Yaratır


Önceki yazılarımdan birinde, ChatGPT'nin sihrini nasıl kullanabileceğini ve hoşunuza giden herhangi bir konuda güzel şiirler oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğini paylaşmıştım.


Ama tahmin edin ne oldu? Google Bard da aynı şeyi yapabilir! Sanki parmaklarınızın ucunda bir şiir dehası varmış gibi.


Geçen gün Bard'ın şiirsel becerilerini test etmeye karar verdim. Ondan esrarengiz Elon Musk ve Twitter'daki maceraları hakkında kısa bir şiir yaratmasını istedim. Ve size şunu söyleyeyim, Bard hayal kırıklığına uğratmadı.


Google Bard AI Answers for questionsSource: Screenshot by Author while Google Bard

İşte verdiği yanıt:

Hatta başka kullanım alanları da var, bu konuda yeni bir yazı yazabilirim. Şimdilik bu kadar.

Umarım beğenirsiniz.

Lütfen yorumlarınızı paylaşmaktan çekinmeyin. Yapay zekanın geldiği nokta için ne düşünüyorsunuz?

Sizde insanlığın geleceği tehlikede mi ?

Sonu gelecek meslekler var mı ?




Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.