Ana içeriğe atla

Medium'da Onaylanmış Mavi Yazar Etiketi Nasıl Alınır?

Source: screenshot by author - medium.com


Doğrulanmış Yazar Olmak Hem Okuyuculara Güven Veriyor Hem de Medium Doğrulanmış Yazarları Daha Çok Destekliyor. 


Medium’a bu yılın başlarında yeni CEO’nun atanması ile birlikte son 6 ayda daha önce 6 yıl boyunca yapmadığı kadar yenilik ve güncelleme yaptı.


Bunlardan bir taneside ISBN numarasına sahip kitap yayınlamış yazarlara platformda isimlerinin yanına eklediği mavi kitap sticker’ı dır.  


Açıkçası ben bu güncelleme gelir gelmez hemen bu sticker’ı nasıl alabilirim diye araştırmaya başladım. Daha önce Amazon ve Kobo gibi platformlarda yayınladığım e-kitaplarım vardı. Fakat e-kitapların ISBN numaraları olmuyor. 


Hatta bunu bizzat tecrübe ettim ve Amazondaki E-Kitabım üzerinden Medium!a bir başvuru yaptım. Amazonda e-kitaplara verilen ISBN bumarasına benzer bir numara oluyor. O numarayı yazarak gönderdim fakat gelen yanıt olumsuzdu. 


Anlamıştım ki gerçekten basılabilir bir kitabım olmalıydı hemen nasıl yazabilirim ve ISBN numarası elde edebilirim diye araştırmaya başladım. 


Açıkçası Medium’dan ödeme almayı başardığım gibi bunuda 1 gün gibi kısa bir süre içinde başardım. ISBN Numarası nasıl alınır? Amazonda nasıl kitap yayınlanır? Amazon kindle create yazılımı nasıl kullanılır? Bunları ayrıca bir yazı yazarak ayrıca detaylı olarak anlatacağım. Fakat bugün eğer bir yazdığınız bir kitabınız ve ISBN numarasına sahipseniz, adım adım Medium’a nasıl başvuru yapacağınızı anlatacağım.


Tarife geçmeden önce hazırda tutmanız gerekenler;


  1. ISBN Numranız
  2. Kitabın Başlığı
  3. Kitabın yayınlandığı ve satıldığı mecra ve web siteleri
  4. Medium’a kayıtlı olan e-mail adresiniz
  5. Medium’a kayıtlı olan kullanıcı adınız


Adım Adım Medium’da Onaylanmış Mavi Yazar Etiketi Alma Aşamalarını İnceleyelim.


  1. Medium anasayfasında ve hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşedeki resminizin olduğu alana tıklıyoruz. Açılan pencereden “Apply for Author verification” ‘a tıklıyoruz. 
Source: screenshot by author — medium.com

2. Daha sonra karşımıza Medium’a kayıtlı olan e-posta adresimizi girmemizi isteyen bir pencere geliyor. Yazıp OK dedikten sonra;

Source: screenshot by author — medium.com

3. Karşımıza Medium kullanıcı adımızı girmemizi isteyen diğer bir pencere geliyor. Yazıp OK diyoruz. Kullanıcı adınızın önüne @ eklemeyi unutmayın. Aşağıdaki örnekteki gibi yazın. OK diyin. 

Source: screenshot by author — medium.com

4. Medium profilinizde görülmesini istediğiniz kitabınızın tam adını varsa alt başlığı ile birlikte tüm karakterler aynı olacak şekilde bire bir olarak yazıyoruz. OK demeden önce tekrar kontrol edip OK diyoruz. 

Source: screenshot by author — medium.com

5. Şimdi geldik en önemli ve olmazsa olmaz ISBN numarasına zaten gerçekten bir kitap yayınladı iseniz bu numaraya aşinasınızdır. İlgili alana ISBN numarasını yazıyorsunuz ve OK diyorsunuz.

Source: screenshot by author — medium.com

6. Şimdi size kitabın yazarının kim olduğunu doğrulamanızı istiyor. 

Buraya kitabın üzerinde yazan isim ve soyadı giriyorsunuz. Unutmayın bunu Medium çapraz kontrol yapmak için size yazdırıyor. Buraya yazdığınız isim ve soyisim Medium profiliniz ile uyumlu olmalıdır.

Source: screenshot by author — medium.com

7. Az kaldı bitmek üzere şimdi kitabımızın ön kapak resmini png veya jpeg formatında yüksek çözünürlükte yüklememiz gerekiyor. Bazı detayları belirtmiş ve bunlara uyulması gerekiyor. 


Beyaz fon istemiyor, kitabın ismi ve yazarın isminin net görülmesini istiyor. 


Sakın masanın üstüne kitabınızı koyup resmini çekmeyin. Bunu kesinlikle kabul etmez. Eğer elinizde yok ise kitabızını yüksek çözünürlüklü scanner ile kapağını taratmak en iyi çözüm olabilir. Resmi ilgili alana sürükleyebilir veya alanın üstüne basıp açılan pencereden pc deki konumunu seçerekde yükleyebilirsiniz.

Source: screenshot by author — medium.com


Sonuç;

Evet başvuruyu tamamladık, hayırlı uğurlu olsun. Artık MEdium’da onaylı yazar etiketi almanıza çok az bir süre kaldı. 

Başvuru yaptıktan sonra bir e-posta alacaksınız. Ağağıda bana geleni paylaşıyorum.

Source: screenshot by author — medium.com


Başvuruyu tamamladıktan sonra alacağınız e-postada bir kaç hafta içerisinde yanıt alacağınız belirtiliyor.


Benim onayım aynı gün geldi ve aşağıdaki şekilde Medium’dan bir e-posta aldım.


Source: screenshot by author — medium.com

Beni tebrik ediyor ve artık onaylanmış bir yazar olduğumu, profilimde hem kitabımın yayınlandığını hemde mavi kitap sticker’ının eklendiğini söylüyor. Şimdilik bir kitap gösterildiğini fakat ileride daha fazla kitapta ekleyebilineceğini not olarak düşmüş.


Açıkçası ben bu mavi yazarlık sticker’ını önemli buluyorum. Çünkü Medium’daki ciddi yazarları incelerseniz bir şekilde hepsinde mavi kitap simgesinin olduğunu görürsünüz.


Ayrıca ben bunu aldıktan sonra takipçi sayıp eskisine göre daha hızlı yükselmeye başladı. Kesinlikle etkisi olduğunu düşünüyorum.


Sorularınız veya tam olarak anlaşılmayan bir kısım varsa lütfen yorumlarda yazın. Çekinmeyin… 


Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.