Ana içeriğe atla

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?



Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor.


Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.



Düşünsenize günde sadece 30 dakika blog yazmaya ayırarak pasif ve dolar olarak yan gelir elde etmeye başlıyorsunuz.


Maalesef ülkemizde gün geçtikçe Türk lirasının değer kaybetmesi nedeni ile dolar olarak elde ettiğiniz her bir gelirin önemi çok daha önemli hale geliyor. 


Medium'da ödemelerini $ olarak yatıran bir platform. Bu yüzden geç kalmadan bu yazarlık platformunda yerimizi almak yapılabilecek en doğru şeylerden birisidir.


Ben platformda 21. ayımı tamamlıyorum. Medium'da yazmanın yanı sıra çok uzun süredir yaazılar paylaştığım ingilizce bir bloğum var. Medium'un bana en çok katkısı inglizce bloğuma trafik çekmekte oldu. İngilizce sitemin google adsense gelirleri şimdiye kadar 4.800 TRY aylık ödemeye kadar çıktı. Buna en büyük katkıyı Medium sağlamıştır. 


Bunun yanında Medium'da yazığım yazılar içinde ayrıca para kazanmaya devam ediyorum.


Yazmaya başlayana kadar bu kadar kolay ve eğlenceli olduğunu inanın bilmiyordum ve tahmin edemezdim.


Defalarca kez internet girişimcliğim oldu, 2000'ler de üniversite okurken websitesi kurarak öğrenciliğimde çok ciddi kazançlar elde ettim.


Keşke dediğim çok az şey olmuştur fakat keşke o yıllarda 10 larca web sitesi kurup daha sonra başarısız olarak adlandıracağıma, bir blog sitesi kurup düzenli olarak yazsaymışım.


Muhtemelen şuan 2 yılda başardığım okuyucu kitlesinin en az 100 katı kadar bir kitleye ulaşmış ve en az ayda 10.000$ reklam ve yazarlık geliri elde ediyor olurdum.


Peki gelelim merak edilen konuya;

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

ya da 

Medium'da Yazı Yazarak Nasıl Para Kazanılır?


Şunu sorabilirsiniz neden benzer iki başlığı araya bir kelime ekleyerek tekrar yazdım?


Bunun nedeni SEO kurallarıdır.


Başlığınızda kullandığınız metni yazınız içerisinde bir kaç kez kullanmanız gerekir.


Bende farkı yerlerde yazmak yerine ve size SEO ile ilgili küçük bir ders ve örnek vermek için bunu göstermek istedim. 


Peki 2023 Yılında Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?


Bu metni tek bir paylaşımda yazmak inanın sayfalar alır ve bir çok kişi uzun bulup okumaktan vazgeçer. O yüzden farklı bir metod uygulayacağım. 


Şimdi size aşağıda bunu tam anlamıyla detaylı yapabilmeniz için bir okuma listesi paylaşacağım.


Lütfen sırası ile hepsini okumaya devam edin. Tüm yazılar Medium'da Yazarak Para Kazanma'nın En Detaylı Yollarını gösteriyor.


Sorularınız olduğu halde anasayfadaki iletişim formundan yada İletişim sayfasındaki e-mail adresleri üzerinden her zaman ulaşabilirsiniz.



Motivasyon Yazısı

Bu yazıları şuan için küçük bir yazar grubuna yazıyor olabilirim.


Fakat Medium bir gün Türkiye'yi ödeme alabilen ülkeler arasına aldığında, 

tüm haber kaynakları ve sosyal platformlar bunu yazacak ve duyuracaklar.  



İ

şte o gün çok geniş bir kitle "Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır" diye kaynaklar aramaya başlayacak. 



Büyük bir çoğunluğunuz 14.07.2023'de yazdığım bu yazıyı o gün gerçekleştiğinde ileri bir tarihre okuyor olacaksınız. 



Fakat bazı şanslı olanlarınız bir şekilde "Medium'da Yazarak Para Kazanmak" nasıl oluyor diye önceden araştırmaya başlamış ve bu yazıyı yayınladığım zaman okuma fırsatı bulmuş ise eminim ki o kişiler y

akın zamanda Medium'da %1 azınlığa girecek, her ay 25.000$ kazanıp ve başaranlar arasında olacaklardır. 



25.000$ aylık gelir elde etmek istiyorsanız şimdiden bir Medium hesabını açın ve hangi konuda olursa olsun yazmaya başlayın.



Sakın ayrılmayın ve ciddi bir zaman ayırarak aşağıda sizin için hazırladığım Medium Başlangıç Rehberi okuma listesini inceleyin. 




ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME : Yakın bir süre önce Medium Türkiye olarak Discord yazar topluluğu kurduk. Sadece bir haftada içinde 40'dan fazla amatör ve profesyonel yazarlar olarak bir araya geldik.
Yazmaya dair her şeyi toplulukta yazıyoruz. Okuduğumuz kitapları, yazarken dinlediğimiz şarkıları önerdiğimiz kanallarımız dahi var. Sen de yazmaya bizim kadar tutkuluysan topluluğa katılmak için buraya tıkla.


Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.

Tüm mücadele eden yazarları yazmaya teşvik etmek, motivasyonlarını yüksek tutmak için, bildiğim bütün teknikleri paylaştığım ve ayrıca karşılıklı soru-cevap bölümününde olduğu bir e-bülten hazırladım — Buradan Katılabilirsin.
En Popüler Yazılarımı Okumak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayabilirsin.










Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.