Vocal Media’da 10. Makalemi yazdığımda hesabıma 25$ Bonus ödemesi yapıldı. Yakın zamanda da 25. ve 50. Makalelerimi yazdığımda 75$ daha bonus alacağım.
Toplam 100$ Bonus almak bu yazarlık platformunda çok kolay.
Öncelikle size Vocal Media yazarlık platformundan kısaca bahsetmek istiyorum.
Vocal Media online yazılar yazıp okurlarınız ile paylaşabileceğiniz Medium’a benzer bir yazarlık platformu’dur.
Medium kadar çok bilinmemesinin nedeni Medium’da daha çok her türden okuyucunun faydalanabileceği türden kurgusal olmayan içerikler paylaşılırken, Vocal Media’da ise daha çok kurgusal içerikler (roman, hikaye) vb. yazılar paylaşılır.
Hatta Vocal Media’ da yazarlık çıtası biraz daha yüksektir. Hatta sürekli ciddi para ödüllerinin verildiği yarışmalar düzenlenir.
Aşağıda bu yazıyı yazarken kontrol ettiğim de gördüğüm aktif yarışmaları ve verilen para ödüllerini görebilirsiniz.
Şaka değil, Medium’dan tanıdığım bir kaç yazar bu yarışmalara sürekli girerek ciddi gelirler elde ediyorlar.
Yarışma konuları benim yazdığım alanın dışında kaldığı için ben bu platform’u daha çok Medium gibi içeriklerimi paylaşmak için kullanıyorum.
Gelelim Vocal.Media’nın tek zorluğuna ve dezavantajına;
Vocal.Media’da maalesef Medium gibi Stripe ödeme altyapısını kullanıyor.
Bu yüzden Türkiye’de ki kullanıcılar için Vocal.Media’ da da Medium Partner Program’ da yaşanan ödeme ve hesap eşleştirme problemleri yaşanmaktadır.
Ama Medium’da Stripe ödeme ayarını bir kez gerçekleştirirseniz, Vocal.Media dahil diğer tüm platformların ayarını yapmak sizin için çocuk oyuncağı oluyor.
Bu seviye de iseniz hemen Vocal.Media’ da da bir yazar hesabı açın ve orada da yazarak dolar kazanmaya başlayın.
Vocal.Media’nın size çok güzel bir yanından da bahsetmek istiyorum.
Vocal.Media yazarları desteklemek ve platform’da yazmaya teşvik etmek için 5. 10. 25. ve 50. Makalelerinizi yazdığınızda makale sayısı kadar bonus şeklinde dolar ödemesi yapıyor.
Anlattığımda çok basit geldiği için zaman zaman bazı okuyucular inanmakta zorluk çekebiliyor. O yüzden size bizzat bana yatan 3. tane bonus ödemesinin detayını aşağıda paylaşıyorum.
Detaylarda göreceğiniz üzere 10$ hoşgeldin ödemesi ve devamında da 5. Makalemde 5$ devamında 10. makalemde de 10$ bonus ödemeleri aldım. Toplam 25$’lık bir bonus ödemesi yapıyor.
Şimdi sırasa 25. ve 50. makaleleri yazdığımda 75$ bonus daha almak var. Hiç acele etmiyorum. Nasılda ödeyeceklerinden eminim, sadece şu sıralar bu Medium Türkçe, İngilizce Sayfalarıma ve Türkçe Bloğuma younlaştığım için, Vocal.Media’ a zaman ayıramıyorum.
İnanın Online yazarak para kazanabileceğiniz, çok fazla yöntem ve platform var.
2 yıllık Online yazarlık ve Blogger’lık yolculuğumda, öyle metot, yöntem ve platformlar keşfettim ki, her birini inceleyip kullanmaya başladığımda, şaşkınlıkla kendi kendime dolar kazanmak nasıl bu kadar kolay olabilir dedim.
Bu yazıyı yazarken 1$ = 27 TRY civarında, online yazarlık en kolay dolar kazanabileceğiniz yollardan birisidir.
Yurtdışında bir blogger veya yazar en az 3.000$ aylık gelir elde ettiği zaman memnun oluyor veya tam zamanlı iş olarak yapmaya başlıyor.
Türkiye için düşünürüsünüz 3.000$ bugün yaklaşık 80.000 TRY yapıyor. Türkiye’de artan enflasyona göre bile bu rakam gerçekten güzel bir gelir.
Türkiye’de online yazarak kazanmak veya Blog yazarak ortalama 500$ aylık para kazanan bir çok kişi ciddi bir memnuniyet yaşar.
Diğer yazılarımda paylaştığım yazarlık platformlarını ve yöntemleri incelediğiniz de ve yazılarımı okuduğunuzda eminim ki artık sizde benim gibi düşünmeye başlamışsınızdır.
Peki yazımı tamamlarken size çok güzel bir teknik ile ilgili bilgi vereceğim ve önümüdeki günlerde de bununla ilgili uzunca detaylı bir makale de gelecek.
Sizce birbirinden farklı bu kadar çok platformda yazacak bu kadar fazla içeriği zorlanmadan nasıl üretiyorum.
Size bir sır vereyim. Bunun için uyguladığım özel bir teknik var.
Normal şartlarda aynı makalenizi birden fazla platformda yayınladığınız zaman, arama motorlarını tarama yaparken ilk olarak hangi makale yayınladı ise onu orjinal olarak kabul ederler.
Diğer yazıları ise kopya ve sahte içerik olarak filtreler.
Eğer kopya içerik paylaşıyorsanız, sitenize arama motorlarından trafik çekmeniz imkansız olur.
Örnek vermek gerekirse, şu an okuduğunuz yazının tamamını kopyalayıp başka bir platform’a siz koysanız bile Google, hangisinin orjinal olduğunu anlayıp kopya olanları liste dışında bırakıyor. Ayrıca o siteyi kara listeye alır ve ne Google Adsense onayı verir nede trafik çeker.
Fakat anlatacağım teknik ile, kendi yazdığınız yazılarınızı kendinize ait farklı platformlar’da yayınlayabilirsiniz.
Yazılarınız arasında özel referans bağlantılar göstererek, arama motoruna orjinal makalenin hangisi olduğunu bildirebiliyorsunuz.
Bunu “rel=”canonical” kodu ile yapıyoruz. Merak etmeyin herkesin anlayacağı şekilde detaylı bir makale ile bunu öğreneceksiniz.
İlgili yazıyı okumak için ana sayfadaki site içi arama kutusuna "canonical" yazmanız yeterli.
Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.