Ana içeriğe atla

Medium’da 5 Dakika’da Nasıl Partner Ödeme Onayı Aldım?

 

room view against to lake and there is MacBook on desk
Source: Taken by Author

7 Ağustos 2023'de Bizzat Kendim Uyguladığım ve Başarılı Olduğum Yöntemi Anlatıyorum.

Medium’da ki İngilizce hesabım için yaklaşık 2 yıl önce Medium Partner Programı’na kabul edilebilmek için doğru yolu bulana kadar defalarca deneme yapmış, çok kez ret almış ve sonunda doğru metodu bulabilmiştim.


2 yıl boyunca Medium’da İngilizce sayfam’da edindiğim tecrübeleri, son 6 aydır hem Türkçe bloğumda hemde bir süredir Medium’da ki Türkçe yayınımda paylaşıyorum.

Geçen süre zarfında bir çok yeni yazar, Medium’da takıldıkları yerlerde bana danışmış ve kendilerini ne yapmaları konusunda yönlendirmelerim ile Medium Partner programına kabul edilmişlerdi.

Medium ingilizce sayfam için başvuru yaptığımdan bu yana 2 yıl kadar süre geçti. Fakat sürekli yeni başvuru yapan arkadaşlarımızdan süreçler ile ilgili güncellemeleri her zaman detaylıca takip ettim. “Medium Partner Programına Türkiye’den Başvuru Nasıl Yapılır” ile ilgili yazdığım yazıları da bu yönde sürekli güncel tuttum.

Takip edenleriniz bilecektir, bir süredir bu yazıyı okuduğunuz Medium Türkçe hesabım üzerinden de Türkçe yazılar yazmaya başladım.

Aslında bu hesabı gelir elde etmekten daha çok, Medium’da Türkçe ve İngilizce yazılar yazdığımızda okunma oranları nasıl değişiyor, Türkçe yazarak kazanç ve takipçi kazanma olasılıkları nedir, gibi konuları araştırmak ve yazılarımda bu süreçleri sizler ile paylaşmak için açtım.

Çünkü Medium’da Türkçe yazı yazarak gelir elde etmek neredeyse imkansız. Medium Türkçe sayfam ile şuan bunu da test edip gözlemliyorum. Sonuçlarını şeffaf olarak sizinle sürekli paylaşıyor olacağım.

Türkçe yazıların neden kazandırmadığı ile ilgili yazdığım yazıyı aşağıda bırakıyorum.

Geçenlerde şunu da merak ettim ve bizzat kendim deneyerek sonuçlarını görmek istedim. Acaba uzun zamandan beri önerdiğim ve Medium Partner Programına Türkiye’den yapılan başvurular için geliştirdiğim metotlarım halen kolaymıydı ve sorunsuz çalışıyor muydu?

Aklımdaki diğer soruda şu idi; Medium 1 Ağustos 2023 itibari ile algoritmasını ve Medium partner programına başvuru kriterlerini değiştirmeyi planlıyordu. Acaba acele edip şartlar değişmeden ve ücretli abone şartı gelmeden önce Medium Partner Programına başvuru yaparsak ne olurdu.

O sırada Medium Türkçe hesabım 100 aboneyi geçmiş ve 20'den fazla da yazılmış yazı vardı. Hemen bir başvuru yaptım ve kısa süre içinde direk ret aldım. :)

Medium, Partner Programına başvurumu ret etmişti. Peki sizde bu iş burada kalırmıydı.

Tabi ki hayır. 1 Ağustos’un gelmesini beklemeye koyuldum. Ve o müsait gün dün iş seyahatim için Almanya ofisime geldiğim günün ilk gecesi oldu.

Almanya’da olmamın en büyük rahatlığı VPN vb. çözüm yolu ile uğraşmadan Medium’un nerede yaşıyorsunuz sorusunu büyük bir özgüvenle Almanya diye seçtikten sonra adımlara devam edebilmekti.

Aşağıda başvuruyu yaptığım zamanı ve ortamı gösteren, ayrıca bu makalenin fotoğrafı olarakta kullandığım fotoğrafı paylaşıyorum.

view against to lake in the forest. there is macbook on desk
Source: Taken by Author

Ortam tam yazmalık, ben hiç bir şey yazamam diyen biri bile oturup bir tane roman yazar. Ayrıca hava sıcaklığı da dün İzmir’de yaşadığım 38 derece havanın tersine sadece 14 derece ve yağmurlu.

Medium Partner Başvuru ekranı biraz değişmiş, siz Medium Partner Programı için “Apply” sekmesine bastığınızda size 3 tane kriter için hangilerine uyup uymadığınızı otomatik olarak söylüyor.

Sorular şu şekilde ;

  1. Medium’a ücretli üyeliğiniz var mı?
  2. Son altı ayda en az bir tane makale yayınladınız mı?
  3. Yaşadığınız ülkeyi seçiyorsunuz ve ona göre IP’niz den konumuzu kontrol edip size uygunsunuz veya değilsiniz diye sonraki adıma geçmenizi söylüyor.

İlk iki soruyu zaten kendisi analiz edip uygun veya değil diyor. Sadece 3.soruda ülke seçimini siz yapıyorsunuz.

Size yeni güncelleme ile birlikte Medium Partner Programındaki en güzel yanı söyleyim, artık eskisi gibi başvuru yapıp gönderecekleri e-mail’i beklemiyoruz. Eskiden manual olarak koşullarınızı inceliyor ve olumlu-olumsuz, yorum yazdıkları bir e-posta gönderiyorlardı.

Fakat artık direk yukarıdaki şartları sağlıyorsanız, sistem otomatik olarak koşullar tamamsa sizi Stripe ödeme ayarlarına yönlendiriyor. Hepsi bu kadar.

Gerisi sadece Stripe üzerinden yapacağınız banka ve ödeme ayarlarıdır.

Bu arada dipnot, 2 gün önce Wise Türkiye için artık ödeme yapmayacağını duyurdu. O yüzden Payoneer’ı kullanmanız şuan için Medium’dan ödeme almak için ücretsiz olan tek çözüm yoludur. Umarım Payoneer’da benzer şekilde Türkiye’den çekilmez. Yoksa son alternatifimiz yurtdışında muhtemelen İngiltere’de birer şahıs şirketi açmaya kadar gider.

Anlayacağınız çözümler her zaman olacak ve yedek eylem planları her zaman cebimizde duruyor.

Çünkü Medium’dan Para Kazanılacak, Sloganı ile yola çıktık. :)

Sonraki yazımda güncel ve sıfırdan yeni bir hesap ile Stripe’a adres ve gerekli bilgileri nasıl girdim ve doğrulattığımı anlatacağım. Takipte kalın.

Bu arada bu yazımı öğle vakitlerinde Almanya’da ki ofisimde yazmaya başlamıştım fakat buradaki ilk günüm olduğu ve günüm yoğun geçtiği için yazıyı şu an akşam vakitlerinde otelde tamamlayabiliyorum.

Bu süre zarfında şöyle de bir gelişme de oldu, dün Medium partner programı sonrasında ayrıca başvurusunu yaptığım Medium Mavi yazarlık sticker’ının da onayı geldi. Aşağıda bahsettiğim kısmı “Book Author” yazısı ile görebilirsiniz.

Source: Screenshot by author

Onu da kolaylıkla nasıl yaptığımı anlattığım bir yazı yayınlamıştım, okumak isterseniz sitedeki diğer yazılarımı inceleyebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi yaklaşık 1 saat içinde hem Medium partner başvurusu hemde doğrulanmış yazar olabilmek için Medium’dan onay alınabiliyor.

Yeterki isteyin.

Ek not: Medium Türkçe hesabıma aylık üyelik ücreti olarak 5$ (120 TRY) gibi bir ödeme yapmak zorunda kaldım. Halbuki diğer Medium İnglizce hesabımın yıllığına ortalama 160 TRY gibi bir ödeme yapıyorum. Şunu öğrenmiş oldum ve tecrübe ettim. Eğer Apple hesabınızda bir tane aktif ödenen Medium aboneliğiniz varsa diğer hesabınızı aynı hesap üzerinden yapamıyorsunuz.

Bu yüzden an itibari ile kazanç getirmeyeceğini bile bile Medium Türkçe hesabımdan partner başvurusunu test edebilmek için 5$ ödemeyi yapmam gerekti. Bu konuda da çözüm yolu arıyorum ve İngilizce hesabım gibi aylık ödeme maliyetini 18,9 TRY ye indirmek için aklımda bir kaç fikir var. Umarım başarılı olur. Olursa merak etmeyin nasıl yapıldığına dair detaylı bir yazı gelir.


Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.

Tüm mücadele eden yazarları yazmaya teşvik etmek, motivasyonlarını yüksek tutmak için, bildiğim bütün teknikleri paylaştığım ve ayrıca karşılıklı soru-cevap bölümününde olduğu bir e-bülten hazırladım — Buradan Katılabilirsin.
En Popüler Yazılarımı Okumak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayabilirsin.


Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.