Ana içeriğe atla

Medium'da Bir Makale İle Nasıl 18$-500₺ Kazandım?

 

Code:50s style label “18$ with Medium “, typography
Source: ideogram.ai 


Medium’da yazmaya başlayarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi gün geçtikçe çok daha iyi anlıyorum.


Bir makale ile nasıl Medium’da 18$ yani yaklaşık 500₺ para kazandım. Medium’da yazmaya başlayarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi gün geçtikçe çok daha iyi anlıyorum.


Her paylaştığım makaleden çıkardığım dersler ile neyi daha iyi yapabileceğimi ve nerelerde hata yaptığımı çok iyi analiz etme fırsatım oluyor.


Medium’da yazarlara sağlanan en iyi özelliklerden birisi, kesinlikle istatistiklerdir.


Makalenin okunma süreleri, trafiğin Medium’dan mı yoksa arama motorlarından mı geldiği, makalenin toplamda kaç kere görüntülenmiş olduğu, kaç kere okunmuş veya kaç kere alkışlanmış olduğu vb. bir çok analizi Medium size detayları ile sağlıyor.


Geçenlerde istatistiklerimi gözden geçirirken bir makale gözüme çarptı. Bu makale bana her ay düzenli miktarda dolar kazandırıyordu. Ayrıca kazandırdığı oran her ay giderek artıyordu.


Peki bu makalede diğer makalelerimden farklı olan neydi?


Neyi farklı yapmıştım?


İlk analizim bu makale diğer yazdığım makalelere göre çok uzun ve tamı tamına aşağıda ekran alıntısında göreceğiniz üzere 1.685 kelimeden oluşuyor.


Bu uzunluktaki bir makalenin yaklaşık 7 dakika okuma süresi vardır.


Source: Screenshot by Author


Ben bu makalemi inceleyene kadar 600 ile 1.000 kelimelik bir makalenin gerek algoritma gerekse okuyucular için yeterli uzunlukta olduğunu düşünürdüm.


Bu farkı gördükten sonra hemen başarılı Medium yazarlarının makale uzunluklarını kontrol ettim.


İnanır mısınız, başarılı yazarların viral olan, çok fazla yorum ve alkış alan makalelerinin uzunlukları 8–10–15 dakika okuma sürelerine ait.


Bunun anlamı 2.000–4.000 kelime arasında uzunluklarda yazıyorlar.


Tabi ki Medium’da başarılı olmak için; içeriğin kalitesi, başlığı, kullandığınız samimiyet vb. çok fazla kriter makalenin başarısını etkiliyor.


Ama bugün size net şekilde söyleyebilirim ki konunun bütünlüğünü bozmayacak şekilde yazabildiğiniz kadar uzun makaleler yazın.


Bu benim bugün Medium’da en çok kazanan makalemden çıkardığım ders ve ayrıca biraz daha incelediğimde, diğer başarılı Medium yazarlarının da yaptığını gördüğüm önemli bir tespittir.


Makalemin bir kaç istatistiğini daha, faydalı olabileceğini düşünerek aşağıda paylaşıyorum.


Bahsettiğim makalemin ne kadar kazandırdığını aşağıda görebilirsiniz. İyi yanı, bu makale her ay düzenli kazandırmaya devam ediyor.


Source: Screenshot by Author



Makalenin Medium’da ki başlığı “Change Your Life with Silva Method”


Bir diğer tespitim “Life” konulu makaleler Medium’da ingilizce olarak güzel okunma alıyor ve dolaylı olarak da daha çok kazandırıyor.


Makalenin Mediumda Her Okuyucu Tarafından Ortalama Okunma Süresini aşağıda görebilirsiniz.


Source: Screenshot by Author


Bu arada incelemelerime devam ederken çok önemli bir veri daha gördüm.


Source: Screenshot by Author


Bu makaleme ait detaylı trafik ve görüntülenme sayılarına da yukarıda resim üzerinden dikkatinizi çekmek istiyorum.


Medium içinden gelen okuyucu yüzdesi %78, dışardan yani arama motoru vb. yerlerden gelen trafik yüzdesi ise %22'dir.


Burada benim gözüme çarpan en önemli 2. detay ise makalenin okunma sayısıdır.


Sadece 167 Okunma alan bir makale nasıl olurda 500₺ veya 18$ para kazanabilir.


Hemen açıklayım okunma süresi burada makalenin çok kazanmasına neden olmuştur.


Yukarıda bahsettiğim gibi bugün Medium’dan edindiğimiz tecrübe;


Uzun ve kaliteli bir Medium makalesi daha fazla okunma süreleri alacak ve az görüntülenme alsa bile çok daha fazla gelir elde edebilecektir.


Bu yöntemi yazdığınız yazılarda uygulayın ve elde ettiğiniz sonuçları lütfen yorum olarak bu metnin altında veya herhangi bir platformdaki iletişim kanalından benimle paylaşın.


Ben bu hafta yeterince uzunlukta Medium makaleleri yayınlayacağım ve sonuçlarını sizinle paylaşacağım.

Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.