Ana içeriğe atla

Kitap Yazacak mıyım? - Tüm Yazarlara Destek Sağlayacak Bültene Sen de Katıl

Uzun zamandır yapmayı planladığım hedeflerimi tek tek hayata geçiriyorum.


5 yıl önce, sadece hobi olarak ve sıfırdan başladığım çevrimiçi blog yazarlığı ile ilgili koyduğum hedeflere tek tek ulaşarak emin adımlarla ilerlemeye devam ediyorum.


Bu yazımın, herkese ulaşmasını istiyorum. Sonuna kadar okuyabilmeniz için, Medium’da ödeme alan, kısıtlı okunan yazı şeklinde paylaşamayacağım.


Aktif olarak tam zamanlı, yabancı ve kurumsal firmada yöneticilik kariyerimin yanı sıra, hobi olarak blog yazarlığı yapıyorum.


İngilizce ve Türkçe olarak yazılar yazdığım blog sitelerimin yanı sıra Medium’da TR ve Medium EN olarak iki bloğum daha var.


Ayrıca Vocal Media, Newsbreak gibi hatrı sayılır yurtdışında popüler olan diğer yazarlık platformlarında da zaman zaman yazılarımı paylaşmaya devam ediyorum.


İstediğim tempoda takipçi sayılarım artıyor ve hedeflerime gün ve gün yaklaşıyorum.


Blog yazarlığı ile ilgili olarak, aklımda yapmak istediğim iki tane daha hedef kaldı.


Bunlardan bir tanesi, kendimi artık yayınlamaya hazır olarak hissettiğim haftalık “Çevrimiçi Yazarlık Bülteni” idi. Bugün itibari ile bülten artık yayında ve buraya tıklayarak haftalık bültene katılabilirsiniz.


Bültenin içeriğine ve yazarlık ekosistemine ne kadar katkı sağlayacağına geçmeden önce.


Bülteni, yayınlamaya kendimi nasıl hazır hissettiğim ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum;


Son birkaç aydır, kitapları yayınlanmış çok değerli profesyonel yazarlardan ve çevrimiçi yazarlığa yeni başlamayı düşünen okurlarımdan takipçilerimden düzenli olarak sorular alıyorum.


İletişim yolu olarak da, genellikle arama motorları üzerinden ulaştıkları yazılarım vasıtasıyla, web sitelerimdeki iletişim formlarını kullanarak ulaşıyorlar. Daha sonrada e-posta üzerinden yazışarak iletişim kurmaya devam ediyoruz.


Son zamanlarda, gelen e-postalar sayı olarak artık yanıt vermekte güçlük çektiğim seviyelere ulaştı. Soruya bağlı olarak, bir e-mail için ortalama 2-5 dakika harcadığımı düşünebilirsiniz.


En önemli kısım, hiç bir soruyu kesinlikle yanıtsız bırakmıyorum ve bırakmakta istemem.


Çünkü soruların geneli, birden fazla kitabı yayınlanmış olan çok değerli yazarlarımızdan veya blog yazarlığını çok ciddi bir hedef olarak belirlemiş tap taze beyinleri olan gencecik arkadaşlarımızdan geliyor.

 

Blog kurmak için en ucuz yöntemleri arayanlardan tutun, yıllık maliyetleri 100–200 ₺ nasıl daha ucuza getirebilirim diye uğraşanlar olabiliyor.


Bunlar çok normal, orta direk bir ailenin evladı olarak, üniversite yıllarımda yaşadığım zorlukları bizzat kendimden biliyorum.


Soruların geldiği kitle doğal olarak, uzmanlık olarak bu konuların içinde olmadıkları ve her gün değişen uçsuz bucaksız bir dijital dünyada var olma ile ilgili sorun yaşabiliyorlar.


Günümüzün hızlı gelişen teknoloji dünyasında, hangi işi yapıyor olursak olalım var olmak için gelişmelere bir şekilde ayak uydurmamız gerekiyor.


Size, çok basit bir örnek vermek istiyorum. Ben kurgusal olmayan (non-fiction) kategoride yazılar yazmayı seviyorum.


Benim Türkçe dilbilgim yazılarımdan da göreceğiniz üzere içler acısı bir durumda. Özellikle noktalama işaretlerini halen nerede nasıl kullanacağımı bilemiyorum bunu FM mezunu bir mühendis olmanın yan etkileri olarak görüyorum. :)


Eğer MS Word, Hemmingsway vb. yardımcı programlar olmasaydı, yazılarım şu an okuduğunuzdan da çok daha kötü durumda olurdu.


Açıkçası kendi tarzımı, profesyonel yazarlıktan daha çok profesyonelleşemeyen amatör bir yazar seviyesi olarak görüyorum.


Bunun en büyük nedeni de, yazarlığın zihnimde editörler, yayın evleri vb. bir çok zorlu sürecin içinde olduğu karmaşık bir şey olarak görülmesidir.


Fakat şuraya gelmek istiyorum. Ben hiç bir editör, yayınevinden destek almadan.


Mevcut Türkçe dilbilgim ile yazmaya takıntılı şekilde dur durak bilmeden düşüncelerimi sürekli internet ortamında yazıyorum.


Ayrıca, İngilizce B2-C1 arası seviyemde de İngilizce yazarak Amazon ve Kobo (D&R) ‘da e-kitaplar yayınladım.


Bu kitapları yayınlama nedenim, satış yaparak gelir elde etmek değildi. Sadece günümüz ekosisteminde oyunu kuralına göre oynamak için 2–3 saat içinde yapay zeka yardımı ile bu kitapları yazmam gerekti ve yazıp direk yayınladım.


İngilizce yazıp yayınlamam gerektiği için Türkçe yazmadım.


Çünkü asıl amacım, Medium’da mavi yazar etiketi almaktı.


Hedefime ulaşmak için bu kitapları yazdım, yayınladım ve mavi yazar etiketini aldım. Görevin üstü çizildi ve tamamlandı.


Not: Bu arada inanamadığım bir şey var oda, bu kitapların azda olsa satışları oluyor ve ufak ufak bana dolar olarak para kazandırıyor.


İleride ki hedeflerim arasında gerçekten elle tutulur, “Çevrimiçi Girişimcilik, Kişisel Gelişim, Kurumsalda Yöneticilik Liderlik” üzerine kitaplar yazmak da var.


Fakat istediğim kalitede, bu kitapları yazabilmem için ciddi bir zaman harcamam gerektiğini düşünüyorum.


Bu yüzden de, acele etmeden en doğru zaman boşluğunu yakalamayı bekliyorum.


Gelin şimdi, biraz bültenimden ve içeriğinde bahsedelim.


Bültenime katıldığınızda, bir tane hoşgeldin e-postası alacaksınız ve tüm içerik ile ilgili detayları orada paylaştım.


Aynı şeyi buraya kopyala yapıştır yapıp yazıyı, kirletmek istemiyorum.


Size son olarak bir kaç tane sorum var.


  1. Profesyonel veya amatör olarak yazılar yazan birisi misiniz?
  2. Kitapları yayınlanmış fakat istediği değeri ve kitleyi yakalayamamış bir yazar mısınız?
  3. İleride kitabı yayınlanacak olup ve sesini doğru yerlerde daha fazla kitleye duyurmak isteyen bir yazar mısınız?
  4. Sıfırdan blog yazarlığı yapmak istiyor ve en uygun platformu bulmaya mı çalışıyor sunuz?
  5. İnternette yazarak para kazanmanın yollarını öğrenmek mi istiyor sunuz?
  6. Medium’da veya bloğunda yazılar yazıp, istediğiniz kitleye ulaşamıyor musunuz?
  7. Medium’da disiplinli olarak nasıl bir yol haritası izlemeniz gerektiğini öğrenmek mi istiyor sunuz?

En önemlisini soruyu sona sakladım;

 

Bu bülten ile en büyük hedefim olan, tüm yazarların çevrimiçi olarak bir araya geldiği ve birbirlerine ciddi katkı sağlayabileceği bir formülümün olduğu kitlenin içinde bulunmak ister misin?


Çok daha fazlasını yazacağım ve senin sorularını direk sorabildiğin bültenime katılmak için buraya tıklayabilirsin.


Ayrıca yazarlık oyununu daha iyi ve kuralına uygun oynamanız için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.




Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.