Ana içeriğe atla

Friend of Medium Nedir? Bu Formül İle Medium'da Daha Fazla Kazan

Source: medium.com

 Medium’un Açıklaması; “Yeni üyelik seviyemizle yazarlara 4 kat daha fazla kazandırıyoruz.”

Önemli Not: Aşağıda okuyacağınız yazı “The Medium Blog” ‘da “Alex Benzer” tarafından 27 Kasım 2023 — TR saati ile 21:40’da İngilizce olarak yayınlanmıştır. Yazı, İngilizce orjinalinden, Türkçe’ye benim tarafımdan çevrilmiştir. Çeviride hatalar varsa şimdiden tüm okuyucularımdan özür dilerim.

“Eğer Medium üyeliğiniz yoksa ve yazının tamamını sınırsızca okumak isterseniz bu Friend Link üzerinden devam edebilirsiniz.”

Orjinal çevirinin sonunda, Medium tarafından yapılan bu açıklama ile ilgili kendi yorum ve görüşlerimi paylaşacağım.

On yıldan uzun bir süre önce, Medium’u yüksek kaliteli hikayeler için bir yuva olarak yarattık. Okuyucular ve yazarlar için basit, güzel bir deneyim yaratmaya odaklandık ve bunu reklam veya kullanıcı verisi satmadan sürdürdük. Üye destekli platformumuz yazarları doğrudan destekliyor; İş Ortağı Programımız (Medium Partner Program) aracılığıyla çevrimiçi yayıncılık için sürdürülebilir yeni bir abonelik modeli oluşturduk.

Medium’u bu şekilde tasarladık çünkü yazarların harika yazıları için ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer bu yazıyı okuyorsanız, sizin de buna inandığınızı düşünüyoruz.

İnsanlara neden Medium üyesi olduklarını sorduğumuzda, çoğu bize yazarları desteklemek istediklerini söylüyor. Üyeliğimiz bunu kolaylaştırıyor: bir kez abone olun ve burada hikayelerini okuduğunuz her yazarı otomatik olarak destekleyin. Birden fazla abonelik, hesap, ödeme yöntemi platformuyla uğraşmanıza gerek yok.

Bu hafta, yeni bir üyelik seviyesi ile misyonumuzu bir adım öteye taşıyoruz: Medium Dostu. Aylık 15 dolar veya yıllık 150 dolar olarak fiyatlandırıldı. Bir Medium Dostu olarak, üyelik paranızın daha fazlası doğrudan sevdiğiniz yazarları ve Medium’u insan hikayeleri için canlı ve kapsayıcı bir yuva haline getiren editörleri, küratörleri ve ekipleri destekleyecektir. Ayrıca, okuduklarınızı arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan yeni Arkadaş Bağlantısı özelliğine de erişebileceksiniz.

Medium’un çalışmasını sağlayan şeylerden biri de aylık 5 dolarlık taban fiyatımızın çok uygun olması. Yazarlar okunmak istiyor ve erişilebilir fiyatımız yaklaşık bir milyon abone için bunu mümkün kılıyor. Ancak bu taban fiyat, daha fazla ödeyebilen, okudukları yazarlara karşı cömert hisseden ve insan hikayelerinin temel değerini desteklemenin bir yolunu isteyen çok sesli bir okuyucu grubunu dışarıda bırakıyor. Eğer bu sizseniz, sizi Medium Dostu olmaya davet ediyoruz.

Not: Bu üyelik seçeneğini bu hafta tüm Medium hesapları için kullanıma sunacağız — henüz hesabınızda göremiyorsanız, yakında tekrar kontrol edin!

Sevdiğiniz yazarlara 4 kat daha fazla destek verin

Medium Dostları, en çok okudukları yazarları doğrudan destekleyecek ve normal bir Medium üyeliğinden daha fazla etki yaratacak. Medium Dostları sadece üyelere özel hikayeleri okumak için zaman harcadıklarında, bu yazarlar için normal üyelere kıyasla dört kat daha fazla kazanç elde edecekler. Bu gelir payı, standart Medium üyeliğimizle aynı şekilde hesaplanır: okuma ve dinleme süresi, alkışlar, vurgulamalar, yanıtlar ve takiplerin bir kombinasyonuna dayanır. Aradaki fark, dört katsayıyla çarpılmasıdır.

Çevrimiçi yayıncılık için sağlıklı ve açık bir geleceği destekleyin

Harika yazıları gerçek parayla ödüllendiren bir yayıncılık modeli oluşturuyoruz. Medium fikirlerin paylaşıldığı, toplulukların kurulduğu ve entelektüel sağlığın geliştirildiği bir yerdir.

Size çevrimiçi yazmanın nasıl kusurlu hale geldiğini anlatmamıza gerek yok — dikkat dağıtıcı reklamlar, kişisel olmayan yapay zeka tarafından oluşturulan içerik ve gürültülü tasarımla dolu. Biz bu dünyaya bir alternatif yaratıyoruz: Tek başına internetteki en iyi okuma ve yazma deneyimini sağlamaya odaklanmış bir platform. Medium’un bir Arkadaşı olduğunuzda, çevrimiçi yayıncılık için daha iyi bir gelecek yaratma misyonuna yatırım yapmış olursunuz.

Source: medium.com

Arkadaşlarınızın ödeme duvarını aşmasını sağlamak için “Arkadaş Bağlantılarını” paylaşın

Medium’da bir yazarsanız, Arkadaş Bağlantıları özelliğini zaten biliyor olabilirsiniz. İş Ortağı Programı’nda (Medium Partner Program’da) yer alan ve hikayelerine ödeme duvarı uygulayan yazarlar, paylaşılabilir Arkadaş Bağlantıları oluşturabiliyor ve bunları istedikleri kişilere göndererek ödeme duvarını aşmalarını sağlayabiliyor.

Şimdi bunu Arkadaş üyelerine de açıyoruz. Medium arkadaşları, ödeme duvarlı herhangi bir hikaye için Arkadaş Bağlantıları oluşturabilecek ve paylaşabilecek. Üye olmayanlar bu bağlantıları takip edip ödeme duvarını aştığında, okuma süreleri yazarın kazancına dahil edilecek. Bu, hikayelerine Arkadaş Bağlantıları paylaşarak sevdiğiniz yazarlar için daha fazla kazanç ve erişim sağlayabileceğiniz anlamına gelir.

Source: medium.com — Ödeme Duvarı arkasında olan bir yazı için, nasıl Arkadaş Bağlantısı oluşturabileceğiniz burada gösterilmiştir.

Medium topluluğuna desteğinizi gösterin

Arkadaşlar, profil sayfalarında ve avatarlarında bir “Medium Arkadaşı” rozeti alırlar. Bu küçük bir şey, ancak Arkadaşların yazarları ve Medium’u desteklemek için fazladan yol kat ettikleri için toplulukta özel olarak tanınmayı ve görünürlüğü hak ettiğini düşünüyoruz.

Ayrıca, Medium’un Dostu olan ilk 500 kişi, tasarım ekibimiz tarafından sevgiyle yapılan sınırlı sayıda “Medium tote” çantasına sahip olacak.

Source: medium.com

Dahası da var

Bu, Arkadaş üyelikleri için sadece bir başlangıç. Henüz ilk günlerinde olduğumuz yeni bir topluluk deneyimi için bir temel oluşturuyor. Öyleyse bize anlatın: Medium’da okuma ve yazma konusunda en çok neye değer veriyorsunuz? Medium sizin için ne ifade ediyor? Ve neden Medium’un bir Arkadaşı olmaktan heyecan duyuyorsunuz?

Yazar Yorumu;

Öncelikle, Medium’un tüm çalışanlarını ve bu yılın başlarında CEO’luk görevini devralan 

 ‘i tebrik ediyorum.

Göreve atandığından beri, ekibi ile Medium’da dur durak demeden platformu geliştirmek için canla başla çalışıyorlar.

Bir önceki büyük güncelleme ve duyuru Türkiye’de yaşayıp Medium’dan gelir elde edemeyen herkesi ilgilendiren ve yakın zamanda Türkiye’nin de ödeme alabileceği duyurusunun yapılmasıydı.

Ağustos ayından bu yana geçen üç aylık gibi kısa bir süreden sonra, bugün yine tüm Medium yazarlarını yakından ilgilendirecek yukarıda detaylarını okuduğunuz bildiriyi yaptılar.

Bildiri yazısını okuduktan sonra ilk yaptığım iş, yukarıda 150 dolar yıllık olarak belirtilen fiyatın Türkiye’ye özel olarak farklı bir değerde olup olmadığını kontrol etmek oldu.

Fakat ne yazık ki aşağıda paylaştığım ekran görüntüsünde göreceğiniz gibi Türkiye için an itibari ile yıllık fiyat 5.000 Lira’dır.

Source: Screenshot by author

Henüz konu çok yeni olduğu için, ülke bazlı fiyatlara daha sonra geçileceğini düşünüyorum.

Hatırlarsanız X(Twitter) premium üyeliği de, ilk başlarda dolar bazlı hesaplanmış ve tüm ülkeler için aynı idi.

Fakat süre içinde, Türkiye için premium üyelik ücreti yarı yarıya kadar düştü. Umarım aynısını Medium yönetimi de yapar ve Türkiye’den Medium Friend (Medium Arkadaşı) üyesi olup, yazarları ve platformu daha çok desteklemek isteyen daha çok kişiye bu olanağı sağlar.

Ben şimdilik erkenden aksiyon alıp 5.000 Lira ödeyerek, bu sisteme geçmeyi düşünmüyorum fakat zaman içinde detaylı olarak gözlemleyip, artıları ve eksilerini değerlendirip ona göre karar vereceğim.

Tespitlerimi yazılarımda sizlerle paylaşırım.

Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.

Tüm mücadele eden yazarları yazmaya teşvik etmek, motivasyonlarını yüksek tutmak için, bildiğim bütün teknikleri paylaştığım ve ayrıca karşılıklı soru-cevap bölümününde olduğu bir e-bülten hazırladım — Buradan Katılabilirsin.


Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.