Ana içeriğe atla

Medium Hesaplarım İncelemeye Alındı

 

Source

Medium’da iki hesabımın geçici olarak kapatılma sürecini anlatıyorum.

04.03.2024 Gecesi 22:51'de değerli yazarlarımızdan birisinden discord yazarlar topluluğumuza bir mesaj geldi.


İnanamıyorum, Medium hesabım incelemeye alınmış. Hesabınızda Medium kurallarının ihlalini tespit ettik. Bize konu ile ilgili açıklama yapan bir yanıt yazın, demişler.
Ne yapmalıyım?


Medium’da geçtiğimiz üç yıl boyunca hemen hemen her şeyi tecrübe etmiştim. Teknik olarak Medium ile ilgili her soruya yanıt verebilecek tecrübedeydim. Hatta Medium’un kitabını bile yazmıştım. Halen indirmediyseniz buradanindirebilirsiniz.


Ama bu sefer soru çalışmadığım ve daha önce tecrübe etmediğim kısımdan çıkmıştı.


Çözüm yollarını araştırırken aynı gecenin sabahına kadar teker teker benim Medium TR — Medium EN dahil, Medium’da en aktif ve kaliteli Türkçe hikaye yazan 10 değerli yazarın hesapları incelemeye alındı.


Medium’dan gelen e-mail’de şöyle yazıyordu.

Source: Screenshot by Author


Okur okumaz aklıma şu geldi.


Biz topluluk olarak yazarların platformda ki en büyük problemini, Türkçe yazan yazarlar arasında etkileşimi yeniden icat etmiştik.


Siz, şimdi bize ilacı piyasadan kaldırın mı diyorsunuz?


İşin aslı şuymuş.


Bir çok yabancı hesap, spam olarak birbirleri ile etkileşim kuruyormuş. Bu sayede de sayısal ve gelir olarak büyümeye çalışıyorlarmış. Yani özünde kötü niyet olan bir davranışı hedefliyorlardı.


Bu yüzden algoritmayı, birbirleri ile aşırı etkileşim kuran hesapları askıya alacak şekilde ayarlamışlar.


Medium’da iletişim yolları zaten çok sınırlıdır.


Bunlar; alkış, yorum, üstünü çizme ve okuma listesine kaydetmektir.


Aşırı etkileşim kurduğun tespit edilmiş deniyor da bunun ölçü birimi nedir?


Konuyu size en kısa yoldan şu cümle ile açıklayabilirim.


Bizim;


YAZAR DOSTLUĞUMUZ > ALGORİTMA ‘dır.


Türkiye Yayınında birbirimize olan desteğimiz, bağımız, saygımız o kadar büyük ki algoritma bile bu süreçte bunun gerçek olduğuna inanamadı.


Topluluktan yaklaşık on yazar olarak bu durumdan etkilendik.


Etkilenen yazarlar platformda en çok Türkçe içerik üreten yazarlardan oluşuyor.


Benim iki hesabım ile diğer bir yazar arkadaşımın hesabı incelemeden temiz çıktı ve tekrar açıldı.


Medium bilgi notunda, algoritmanın yüksek etkileşim kuran hesapları otomatik olarak askıya aldığını, bunu yaparken de bazı hesapların yanlışlıkla etkilendiğini belirtti. (Bu seviyede ki köklü ve büyük bir platform olarak düşündüğümüzde, gelen açıklama yeterlimiydi? Kesinlikle hayır.)


Kısa süre içinde diğer arkadaşlarımızın hesaplarının da benzer şekilde açılacağından ve temize çıkacağından şüphem yok. Çünkü temelde ki incelenme nedenimiz hepimizde aynı.


SONUÇ

E-mail ve kişisel bloğumun iletişim formu üzerinden benimle iletişime geçen, neler olduğunu soran — merak eden tüm okurlarıma — yazar dostlarıma teşekkür ederim.


Ayrıca ne kadar iyi niyetli ve kurallara uyduğunuzu düşünsenizde bu vb. olayların her platformda sizin de başınıza gelebileceğini düşünerek ilerleyin.


Medium’da yazı içeriğinizi ve arşivinizi aşağıda görülen “Settings — Security and apps — download you information” yolunu izleyerek sık sık yedekleyin.


Source: Screenshot by Author

Mutlaka kenarda bir tane yedek hesabınız olsun. Ana hesabınızda ki hikaye arşivinizi bu yedek hesabınızın “taslak”bölümüne yazma sıklığınıza uygun şekilde haftadan — haftaya yedekleyin.


Tekrar aranıza döndüğüm için buruk şekilde mutluyum.


Çünkü hikayelerine kefil olduğum çok değerli bir yazar grubu halen mağdur şekilde hesaplarının açılmasını bekliyorlar.


Sadık okuyucu kitlemin, destekçilerim olduğu bu hesaba tekrar ulaştığım için sevinçliyim.


Şu an odağımda ki en önemli konu, halen hesapları askıda olan tüm yazar arkadaşlarımızın problemini çözmek için var gücümüzle çalışmaktır.


Eğer bir gün hesabınız askıya alınırsa bana ulaşırsanız size de yardımcı olmaya çalışırım. (Tek şart, Yayınların ve Medium’un politikalarına uygun davranmanız gerekiyor)


Dünya’nın en iyi beyin cerrahlarından birisine, mesleğinizde nasıl bu kadar başarılı oldunuz diye sorduklarını hatırlıyorum. Mesleğe başlamadan önce beyin kanaması geçirdim ve bir hastanın o an ne yaşadığını tecrübe ettim, demişti.


Sanırım bu da benim Medium serüvenimizde bizlerin beyin kanaması oldu.


O yüzden durumumuzu merak edenlere sesleniyorum.


Daha “YENİ BAŞLADIK


Ayrıca bu süreç beni anonim isimli yedek hesap sahibi de yaptı.


Eğer bu hesabımın başına tekrar benzer durum gelirse ve yazılarımın eksikliğini gerçekten hissedeceğinizi düşünüyorsanız.


Aşağıya profilimi bırakıyorum, dilerseniz takibe alabilirsiniz.



Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.