Ana içeriğe atla

10.000 Üzerinde Okunan Yazılarımın Ortak Özelliği Ne?

 



Source


Eğer, ulaşılan başarılarımızı tekrar edemez ve sürdüremezsek , bir süre sonra süreç çok daha acı veren bir döngüye geçiyor.


Bunu az önce, Medium İngilizce bloğumun, geriye dönük üç yıllık istatistiklerini incelerken farkettim.


Başarıyı bir kez elde edebilirsek, aynı metodları / yaklaşımları tekrar ederek yine başarabilir miyiz?


Ya da başkası başarıya ulaşır ve bizimle bunun formülünü paylaşırsa, bizde aynı şekilde tek denemede başarıyı elde edebilir miyiz?


Başarılı insanların hayat hikayelerinin, biyografilerinin; kişisel gelişim raflarında en ön sıralarda veya sürekli en çok satan raflarında olması kesinlikle bir rastlantı değildir.


Defalarca başarısız olup, bir şeyleri deneyimleyerek disiplin ile başarabileceğimiz gibi, daha önce başarmış insanların, yöntem ve yaklaşımlarını kopyalayarak da hedeflerimize ulaşabiliriz.


Şu sıralar, bunu çok iyi gözlemliyorum.


Faydalı olduğunu gördükçe de, kara kutumu açarak, yeni başlayan yazarlara, daha çok destek olmak için, tüm sırları altın tepsi ile sunuyorum.


Aslında uzun yıllardır takip ettiğim yazarlar, idollerim bana bu verileri kolay şekilde vermemişler ve paylaşmamışlardı.


Sevdiğim bir yazarın, yazmaya dair çok sert bir sözü var.

 

Kanımı, yazılarıma aktarmaya başladıktan sonra başardığımı farkettim.


Her katıldığım yazarlık atölyesinin, eğitimin sonunda bir şeyler (eğitim — kitap — danışmanlık) satılabilmesi için, yemeğin en güzel yerinde çalışmalar kesildi.


Sanırım, buna gerçekten ihtiyaç duydukları için, yapmaları gerekiyor.


Çünkü bir şekilde para kazanmaları ve hayatlarını sürdürmeleri gerekiyor.


Kendimi bu yönde şanslı görüyorum.


Hayatımı sürdürmek için yazmaya ihtiyacım yok. Sadece kendimi geliştirmek için - daha iyi bir yazar olmak için, yazmaya ihtiyacım var.


Part-Time yazarlığın en sevdiğim yanı da bu, kazanmaya dair kaygılarım yok.


Faturalarımı nasıl öderim, oğlumun okul parasını nasıl öderim vb. korkularım olmadan özgürce — dürüstçe yazabiliyorum.


Belki de, idolüm dediğim yazarların, yemeğin en güzel yerinde sofradan kalkmalarının nedeni, hayata dair kaygı ve korkularının olmasıdır.


Tim Denning — Kendisi en hayran olduğum, geçen aylara kadar her yazısını okuduğum, Medium’un en çok 325K takipçisine sahip olan yazarıdır.


Her ay milyonlar seviyesinde okunur, 5 yıllık sürede milyon dolar üzerinden para kazandığını her yerde yazar ve söyler.


Fakat nedendir ki, her atölye — seminerin sonunda, pat çanta açılır. “Bir de böyle bir eğitimimiz var, satın alır mısınız? “ diye sorarlar.


Çocukluğumda sıkça yaşadığım, çat kapı gelen pazarlamacılar aklıma geliyor.


En büyük temennim, umarım bir gün bu seviyelerde bir yazar olduğumda 100$ ‘a kaydedilmiş online kurslar satmak zorunda kalmam.


Bu değerli yazarların geldiği durumu görünce, aniden gelecek planlarımı değiştirdim. Yazarlığı hiç bir zaman, ana iş kolum ve geçim kaynağım yapmama kararı aldım.


Kazanç gelecekse de, ek gelir olarak gelsin.


Gelmezse de gelmesin. Seviyeyi düşürmeden usul usul yazmaya devam edeyim.


Umarım bu düşüncemi değiştirmeden gidebildiğim kadar giderim.


Yazılarımı okuyan sıkı takipçilerimdenseniz, bu tarz yazmaya dair yorum ve tespitlerim ile başlayan giriş cümlelerime alıştığınızı düşünüyorum.


Umarım uzatmamışımdır.


Gelelim şimdi konumuza;


Yazarlık ile ilgili notlarımı güncellemek, derlemek adına, geçmişte başarılı olarak nitelendirdiğim ve en çok okunma alan yazılarımın, ortak özelliklerini inceledim.


Aşağıdaki dört yazımın; görüntülenme, okunma ve kazanç istatistiklerini görebilirsiniz.


(Görüntülenme ile kazanç oranlarının neden orantılı olmadığını ayrı bir yazı ile daha sonra yazacağım.)


medium.com view statistics
Source: Screenshot by Author


Tahminler ve varsayımlar ile ilgili başlıklar, inanılmaz şekilde öne çıkıyorlar.


  1. Tesla zaman yolculuğu yaptı mı? — (Merak)
  2. Hayatta başarıya ulaşmak için bilinmesi gereken 5 yasa / kanun — (Merak)
  3. Simpsonlar’ın 2023 Yılı İçin Tahminleri — Savaş mı geliyor? — (Merak)
  4. Simpsonlar’ın 2022 Yılı İçin Sizi Şoke Edecek Tahminleri — (Merak)


Tüm yazıların ortak noktası, “MERAK” — Size şunu soruyorum. Bu yazılardan birisi sizinde önünüze çıksa, ilk hangisini okursunuz?


Açıkçası, ben hepsini merak eder ve sıra farketmeksizin hepsini okumak isterim.


Bu yazının, giriş cümlesinde; neden başarı ve sürekliliğin derinlerine inmeye çalıştığımı şimdi daha net anlayabilirsiniz.


Sizce, üç yıl boyunca Medium’da, beş yıl boyunca da Kişisel Bloğum’da yazdığım, 500 tane İngilizce yazının, detaylı istatistiklerine bakmadan yeni yazılarımı yazar mıyım?


Tabi ki HAYIR!!!


İşte, sırlarımı ve kara kutumu sizlere açtım.


Bundan sonra yazacağınız konuların, okuyucuda “MERAK” uyandırmasına dikkat edin.


Teslanın zaman yolculuğu yapıp yapmadığı o kadar merak ediliyor ki;


Yazdığım yazı 159 Milyon sonuç içerisinde halen Google’da ilk sırada çıkıyor.


Tesla ve zaman makinası — zaman yolculuğu ile ilgili bütün anahtar kelime aramalarında, ilk sırada olması kesinlikle rastlantı değil.


Sizce şu sıralar, Simpsonların 2024 tahminleri ile ilgili, bir yazı yazmanın tam zamanı değil mi? Yılın başı ve trendlere her zaman giren, en çok merak uyandıran konulardan bir tanesi.


Ben hem İngilizce hem de Türkçe olarak bu konuyu yazacağım.


Haydi, gel sen de bu konuda, araştırmanı yap ve yazını yaz.


Sonra da, kimin yazısı daha fazla okunacak bir bakalım.


Bu yarışa varsan, yorumlara “ben varım” yazman ve yazını paylaştığında yazının linkini yoruma yapıştırman yeterli olacak.


Şimdiden başarılar dilerim.


Geçtiğimiz hafta “Medium Türkiye” olarak, bir yazar topluluğu kurduk. Topluluğumuz da, sadece bir haftada 150 kişiden fazla, birbirinden kaliteli — saygılı — seviyeli yazar olarak bir araya geldik. Yazmaya dair her şeyi toplulukta tartışıyor ve yazıyoruz. Yazarken dinlediğimiz şarkıları birbirimizle paylaştığımız kanallarımız dahi var. Sen de, yazmaya bizim kadar tutkuluysan topluluğa katılmak için buraya tıkla.


Yazarlık yolculuğunuzu, Medium’da kuralına uygun ve daha iyi yapabilmeniz için size bir e-kitap hediye etmek istiyorum — Buradan Alabilirsin.




Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.