Ana içeriğe atla

Türkiye Artık Resmi Olarak Medium'a Katıldı

 


Artık Ek Çözüm Yolları Aramadan, Yazılarınız İle Medium’da Para Kazanabilirsiniz


Medium tarafından yapılan yazılı açıklama ile birlikte Türkiye’nin de içinde bulunduğu 77 ülke daha Medium Partner Programına eklendi.


Yapılan açıklamanın giriş bölümünün çevirisini aşağıda paylaşıyorum.




Bugün o gün — Medium Partner Programını 77 yeni ülkeye daha genişlettiğimizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz! Yeni Ülkelerin eklenmesi en çok talep edilen değişiklikti ve mümkün olduğunca çok ülkeden yazarın Medium’da yazmasını ve ödüllendirilmesini (gelir elde etmesini) desteklemekten heyecan duyuyoruz. Ayrıca programımızda birkaç önemli güncelleme ve iyileştirme daha yaptık.


İşte başlıca değişiklikler:

  1. 77 yeni ülkeyi daha destekleyerek toplamda 119 ülke sayısına ulaştık.
  2. Gelirlerinizi çekebilmek için minimum 10 USD ödeme eşiği olacak.
  3. Yeni eklenen — desteklenen ülkelerden editörlerin katılabilmesi için Boost Nomination Programını da genişletiyoruz.
  4. Kazançlarınız hakkında daha fazla ayrıntı görebilmeniz için Medium Partner Programı arayüzünü güncelledik.



Yapılan açıklamada Türkiye’den yazan ve uzun süredir platformda emek harcayan bir çok kişiyi ilgilendiren haberi almaktan duyduğum mutluluğu sizlere tarif edemem.


Medium Türkiye topluluğu olarak tüm yazarlarımız, editörlerimiz, kitap kulübü moderatörlerimiz ve yöneticilerimiz olarak Türkçe içeriklerin Medium’da değer görmesi ve yazarların hak ettiği kazançlara ulaşabilmeleri, seslerini duyurabilmeleri için yaklaşık 1 yıldır çok yoğun şekilde emek harcamaktayız.


Topluluk olarak en başından beri en büyük hedefimiz; kaliteli ve insan tarafından yazılan, duyguları olan hikayelerin okurlara ulaşmasını sağlamak oldu. Hiç bir zaman gelir odaklı bakmayarak yazmaya ve okumaya tutkulu insanların bir araya gelmesi için çaba gösterdik.


Ama en nihayetinde de Medium özünde yazarlara ödeme yapan bir platformdur. Türkiye’den içerik üreten bir çok yazar gelir elde edememesine rağmen düzenli olarak yazılar yazmaya devam ettiler.


Bu bile nasıl bir seviyede tutkulu yazar olduklarını göstermektedir.


Fakat artık beklenen uzun süreye değdi diyebiliriz.


Çünkü resmi olarak Medium artık Türkiye’yi gelir elde edebilen ülkeler listesine dahil etti.


Türkiye ile birlikte toplam 77 ülke programa dahil oldu.


Medium’un paylaştığı ve yeni eklenen ülkelerin koyu yeşil ile gösterildiği görseli aşağıda bulabilirsiniz.


Image created by Jason Combs


Medium Partner Programında desteklenen ülkelerin tam listesini de aşağıda bulabilirsiniz:


Albania, Algeria, Angola, Antigua and Barbuda, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Belgium, Benin, Bhutan, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Botswana, Brunei, Bulgaria, Cambodia, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Côte d’Ivoire, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, El Salvador, Estonia, Ethiopia, Finland, France, Gabon, Gambia, Germany, Ghana, Gibraltar, Greece, Guatemala, Guyana, Hong Kong, Hungary, India, Indonesia, Ireland, Israel, Italy, Jamaica, Japan, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kuwait, Laos, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macao, Madagascar, Malaysia, Malta, Mauritius, Mexico, Moldova, Monaco, Mongolia, Morocco, Mozambique, Namibia, Netherlands, New Zealand, Niger, Nigeria, North Macedonia, Norway, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Portugal, Qatar, Romania, Rwanda, Saint Lucia, San Marino, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Africa, South Korea, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Taiwan, Tanzania, Thailand, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkey, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, Uruguay, Uzbekistan, and Vietnam




Medium Partner Programına uygunluk koşullarını incelemek ve katılmak için bu link üzerinden ilerleyebilirsiniz. Fakat başvuru yapmadan önce bilmeniz gereken önemli bir nokta var. Ödeme konusunda aracı olan platformun, yeni eklenen ülkeleri sistemine eklemesi için belirli bir süre geçmesi gerekiyor.


Stripe üzerinden bugün yaptığım incelemede henüz TRY para biriminin sistemde olmadığını gözlemledim.


Fakat artık bunun çok bir önemi yok çünkü Medium, Türkiye’yi Medium Partner programına resmi olarak eklediğini açıkladı ve aşağıdaki şekilde bir bilgi notu paylaştı.



Yeni ülkelere destek verilmeye başlandığını ve bunun birkaç hafta süreceğini lütfen unutmayın. Tüm uygunluk koşullarını karşılıyor ancak başvuru sayfasında henüz yeni desteklenen bir ülke görmüyorsanız, lütfen daha sonraki bir tarihte tekrar kontrol edin.



Peki bundan sonra Medium yazarları ve Medium Yayınları için neler değişecek?


Medium Türkiye yayınları yazarları, editörleri ve yöneticileri olarak son bir yıl içerisinde 5 binden fazla insan yazısı (yapay zeka olmayan) hikayeyi okurlarımız ile buluşturduk.


Yayına almadığımız ve yapay zekaya yazdırıldığını tespit edip geri çevirmek zorunda kaldığımız, azımsanmayacak sayıda hikaye aldık.


Bu süreç, Medium Partner Programına Türkiye’nin dahil edilmediği son bir yıl içinde yaşananlardı.


Ne yazık ki önemli sayıda bir grup kolay yoldan gelir elde etme arzusu ile yapay zekaya içerik ürettirerek Yayınlarımıza hikayelerini iletti. Her gün yenileri ile karşılaşmaya da devam ediyoruz.


Henüz bilgi çok yayılmadı fakat bugün, yarın bir çok önemli yayın kuruluşu ve websitesi Türkiye’nin Medium partner programına dahil edildiğini duyuracak.


Bu duyurudan sonra da maalesef Medium’a, TikTok — YouTube vb. platformlarda da yaşandığı gibi sadece gelir kazanma hırsı olan çok fazla kullanıcı girişi olmaya başlayacak.


Burada en büyük görev Yayınlara ve yazar topluluklarına düşüyor.


Diğer yazar topluluklarına ve Yayınlarada açık çağrıda bulunmak istiyorum. Kesinlikle Medium’da belirli bir yazı arşivi olmayan yazarları, sadece rakamsal hedeflere odaklanarak eklememeliler.


Tüm enerjimizi sadece kaliteli, insan tarafından yazılan Türkçe içeriklerin platform da yayılması için harcamalıyız.


Aksi halde Medium bir süre sonra kalitesiz Türkçe içeriklerin çoğaldığı bir mezarlığa dönüşebilir.


Uzun süredir Medium yazarları ile birlikte soru cevap ve mentörlük şeklinde ciddi bir yazışma — mesajlaşma süreci geçiriyorum.


Medium yazarlığının üç kategorisi olduğunu gözlemledim. Yayınlarımıza ve topluluğumuza yeni katılan bir yazarın hangi kategoride olduğunu kısa bir süre sonra gözlemleyebiliyoruz.


Üç grup Medium yazarı var.


  1. Gelir odaklı olmayan ve canı istediği zaman içinden geldiği gibi tutkuyla — aşkla — kaliteli şekilde yazanlar
  2. Gelire ve sayılara odaklanıp, rutin fakat orta kalitede hikaye yazanlar ve vazgeçmeyenler
  3. Gelire ve sayılara odaklanıp, fabrika gibi kısa — uzun farketmeksizin hikaye yazanlar fakat bir süre sonra yorulup yazmaktan vazgeçenler

Üzülerek söylüyorum ki Medium’da önümüzdeki süreçte çok fazla üçüncü gruptan yazar ile karşılaşacağız.


Burada en büyük sorumluluk Yayınlara ve okurlara düşüyor.


Unutmayın, Medium’da okunduğunuz kadar var olursunuz. Ödülünüzü de cezanızı da okurlarınız verir.


Var olmak için ya iyi bir yazar olmalısınız ya da amatör bir yazar olsanız bile duygularınızı yazarak çok iyi ifade edebilmelisiniz.


Yayınlar size mutlaka katkı sağlayacaklar. Fakat büyük ve kaliteli Yayınlarda da var olabilmek için kaliteli içerikler yazmanız gerekiyor.


Medium tarafından yapılan duyuruda yazan Boost Nomination Programı nedir ve yazarlara ne gibi faydalar sağlayacak?

Medium 2024 yılı başından itibaren, yapay zekanın risklerini tecrübe ettikten sonra platformda paylaşılan kaliteli, Medium küratör ekibinin ve algoritmanın gözden kaçırdığı mükemmel hikayeleri bulabilmek için Yayın editörlerinden destek almaya başladı.


Belirli seviyeye ulaşan yayınlar bu programa başvurabiliyorlar.


Kabul aldıkları takdirde de yayın üzerinden dağıtılan hikayeler Medium anasayfasında okuyuculara belirli bir süre sunuluyor.


Bunun anlamı hayal edemeyeceğiniz kadar okuyucuya çok kısa sürede ulaşabilmektir.


Bu sayede yazarlar yazılarından X10–20 kadar daha fazla gelir elde edebiliyorlar.


Peki sadece Medium yazarları mı Medium Boost Nomination Programından faydalanabiliyor?

Hayır, Medium artık Yayın editörlerini de desteklemeye başladı.


Yayınlara gelen yazılar içinden seçilen ve Medium ekibine sunulan yazılar, Boost programına seçildiği takdirde Yayın editörleri de aylık 900$ dolaylarında kazanç elde edebiliyorlar. Aslında programa dahil olan Yayınların editörleri dolaylı olarak Medium ekibinin bir parçası oluyorlar.


Bu programa dahil olabilmek için ve Medium’un size ödeme yapabilmesi adına Yayının içeriğinin üretildiği ülkenin Medium Partner Programına dahil olması gerekiyor.


Medium 77 ülkeyi Medium partner programına dahil ederek, aslında Türkiye’nin de içinde bulunduğu bir çok ülke ve yayına bu şekilde de bir yenilik sunmuş oldu.


İyi haber Medium Türkiye Yayını olarak başvuru şartlarını sağlıyoruz ve Boost Nomination Programına resmi olarak başvurumuzu yaptık.


Medium, birkaç hafta içinde olumlu veya olumsuz olarak başvurumuza yanıt alacağımızı iletti.


Medium Türkiye yazar topluluğu, yazarlarının maksimum etkileşim ve dolaylı olarak da gelir elde edebilmeleri için uzun süredir çaba harcamaktadır. Bu başvuru sonucunda Yayın olarak da bu programa dahil olduğumuz takdirde yazarlarımızın çok daha fazla gelir elde edebildikleri bir topluluk olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.


Olumsuz dönüş almak bile bizi hiçbir zaman küstürmeyecek ve gereken koşulları sağlayana kadar topluluk yazarları, editörleri ve moderatörleri olarak mücadele etmeye devam edeceğiz.


Sayısı az fakat yazmak için Medium’da ciddi zaman ve emek harcayan bir grup değerli yazar arkadaşlarımız kalmıştı. Artık onlarda emeklerinin karşılığını alacağı için çok mutluyum.

Sadece kaliteli, insanların duygularıyla yazdığı hikayelerde buluşmak üzere


Sadece Kaliteli ve İnsan Duyguları İle Yazılan İçeriklerin Olduğu Medium Türkiye Yayınlarında Yazar Olmak ve Discord Yazarlar Topluluğumuza Katılmak İçin Bu Linke Tıklayabilirsin.


Yazarlık oyununu kuralına uygun ve daha iyi oynamanız için size küçük bir hediye vermek istiyorum — Buradan Alabilirsin.




Popüler Yazılar

Türkiye'den Medium İle Ödeme Nasıl Alınır? - 2024 Güncelleme

Source Bu yazımı 2024 yılı verilerine göre tekrar güncelledim. Çünkü Medium şimdiye kadar ki en büyük güncellemeyi duyurdu ve platformda bir çok köklü değişiklik yapılacağı açıklandı.  Bizi en çok sevindiren haber 2024'e başlarında, Türkiye'nin de için de bulunduğu 50 ülke daha Medium Partner Programına dahil edilecek ve artık türlü türlü sihirbazlıklar yaparak üye olmaya çalışmayacağız.

Blog Kurmanın Maliyeti Ne Kadar? - 2024 Güncellendi

Source Blog kurmanın Yıllık Maliyetinin ilk yılınızda en fazla sadece 195 TL Olduğunu Biliyor musunuz.

Daha İyi ve Kaliteli Yazmak İçin Hergün Kullandığım 4 Uygulama

Source Bu uygulamalardan ve web sitelerinden önce gerçekten kötü yazıyordum. Bugün Medium yazma yolculuğuma başlayalı neredeyse 6 ay oldu.

Medium'dan Ödeme Alma ve Stripe Ayarları - 2024 Güncellendi

Source Medium’da ki iki hesabıma da bu yöntem ile kısa sürede ödeme onayı aldım. İddia ediyorum Türkçe olarak hazırlanmış en detaylı Medium Partner Program ve Stripe başvuru rehberini okuyacaksınız.

Kitap Okuyarak Para Kazanmanın En Kolay Yolları

Source Medium'da tecrübelerini paylaşan ve sadece kitap okuyarak, her ay binlerce dolar para kazanan insanlar görüyorum. Gençken hayalim hep tam zamanlı profesyonel bir okur olmaktı. Tüm işimin sadece kişisel gelişim kitapları okumak ve kişisel gelişim için neyin iyi, neyin kötü olduğunu tespit etmek sonra da düşüncelerimi ve tecrübelerimi diğer insanlarla paylaşmak olmasını istiyordum.

Medium'da 100 Takipçi Bulma Yöntemi - 2024 Güncellendi

Source Bu yöntem ile 4.500 Takipçi kazandım.  Eğer sadece makale yazarak ve paylaşarak takipçi bulmaya çalışırsanız, kısa sürede ilk 100 takipçiyi bulmak gerçekten çok zor.  Tabii ki işe yarıyor fakat 100 takipçi için bile bir kaç ay gibi bir zamana ihtiyacınız var.   Halen Medium'da Türkçe makaleler yazıyorsanız kısa sürede başarmanız gerçekten zor.

Medium'da Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Source Medium'daki yazarların %9'u ayda 100$'dan fazla, %5'i ayda 1.000$'dan fazla ve %3'ü 10.000$'dan fazla ve %1'i ise tamı tamına 25.000$'dan fazla para kazanıyor. Bu paraları Türk Parasına çevirdiğinizde ne kadar büyük rakamlardan söz ettiğimi anlayabilirsiniz.

Medium Yazarlık Başlangıç Rehberi - 2024

Source Medium'da Yazmaya Nasıl Başlanır? Bilmek istediğin ama sormaya korktuğun her şeyi bu yazımda paylaşacağım.

ChatGPT ile E-Kitap Yazma Rehberi - Resimli Anlatım

Source ChatGPT Kullanarak İki Kitap Yazdım, Geçen Gün ilk Satışımı Yaptım ve 2$ Kazandım. Yapay zekanın çok hızlı şekilde hayatımıza gelişi ile birlikte bir çok işin yapılış şekli ve geleceği ile ilgili tartışmalar başladı.

2024 Yılında Yazarlar için En Çok Kazandıracak 5 Blog Fikri

  Photo by   Artem Sapegin   on   Unsplash Size pasif gelir olarak, bloğunuzda yazacağınız konular için bunları neden göz önünde bulundurmanız gerektiğini anlatacağım.